Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 20 metų „Omnitel“ tinkle prakalbėta 60 tūkst. metų

1995-ųjų kovo 16-ąją Lietuvoje pirmą kartą suskambėjo GSM mobilusis telefonas. GSM mobiliojo ryšio mūsų šalyje pradininkė bendrovė „Omnitel“ skaičiuoja, kad per du dešimtmečius jos tinkle prakalbėta 60 tūkst. metų, o mobilieji telefonai skambėjo daugiau kaip 10,7 mlrd. kartų.
Pirmieji Lietuvą pasiekę telefonai
Pirmieji Lietuvą pasiekę telefonai / Omnitel nuotr.

„Prieš 20 metų mes atvertėme naują puslapį Lietuvos istorijoje, tik anuomet patys dar nesupratome, koks jis bus reikšmingas. Mobilusis telefonas tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalis – kaip rodo apklausos, net 58 proc. vartotojų be jo neišsiverstų nė vienos dienos. Prisimindami istoriją, tuo pačiu drąsiai žiūrime į ateitį. Kad Lietuva augtų ir tobulėtų, jai reikia pačių geriausių įrankių – tam jau šiandien kuriame naujausios kartos mobiliojo ryšio tinklus ir inovacijas“, – sako „Omnitel“ generalinis direktorius Danas Strombergas.

Jei darytumėme prielaidą, kad rašant SMS žinutę vidutiniškai panaudojama 80 simbolių iš 160 galimų, tuomet būtų galima pasakyti, kad „Omnitel“ klientai parašė apie 1,3 mln. knygų, kurias sudaro 300 puslapių.

Vidutinė pokalbių trukmė kasmet ilgėjo iki 2001 m., o nuo tada vis daugiau bendraujant trumposiomis SMS žinutėmis, o vėliau ir mobiliuoju internetu, pokalbių trukmė pradėjo mažėti ir šiandien ji yra tokia pati kaip ir prieš 20 metų.

Iš viso per šį laikotarpį „Omnitel“ tinkle išsiųsta daugiau kaip 23,8 mlrd. SMS ir MMS žinučių. Jei darytumėme prielaidą, kad rašant SMS žinutę vidutiniškai panaudojama 80 simbolių iš 160 galimų, tuomet būtų galima pasakyti, kad „Omnitel“ klientai parašė apie 1,3 mln. knygų, kurias sudaro 300 puslapių.

Tarp pirmųjų populiariausių telefonų Lietuvoje – Motorola 5200 ir 5600. Įspūdingi buvo ne tik pirmieji telefonų modeliai, svėrę iki 350 gramų, bet ir minutės pokalbio kaina, siekusi beveik 4 litus. Šiandien lengviausias pasaulyje išmanusis mobilusis telefonas sveria 100 gramų, o daugelis mokėjimo planų suteikia galimybę kalbėtis neribotą laiką.

1995 metais „Omnitel“ GSM tinklas prasidėjo nuo keturių tinklo stočių Vilniuje, o pirmoji GSM stotis buvo sumontuota Vivulskio gatvėje. Per pirmuosius 6 metus buvo tikėtasi turėti 25 tūkst. abonentų, tačiau ši prognozė viršyta dar per pirmuosius metus.

Šiandien „Omnitel“ paslaugomis naudojasi 1 mln 537 tūkst. abonentų. Jiems ryšį užtikrina 1139 bazinės stotys. Mobiliuoju ryšiu „Omnitel“ abonentai gali naudotis 177 pasaulio šalyse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius