Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje kompiuteriniai įsilaužėliai pavogė 8,7 mln. mobiliojo ryšio vartotojų duomenis

Pietų Korėjos policija suėmė du kompiuterinius įsilaužėlius, kurie pavogė didžiausio šalyje mobiliojo ryšio operatoriaus 8,7 mln. vartotojų asmeninius duomenis, sekmadienį pranešė ši bendrovė.
Pastarųjų savaičių įvykiai saugumo specialistus privertė gerokai sunerimti – aptiktas sudėtingiausias visų laikų šnipinėjimo virusas „Flame“.
Kompiuterinio saugumo specialistai. Asociatyvi iliustracija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė KT nurodė, kad įsilaužėliai, kurie buvo oficialiai suimti sekmadienį, penkis mėnesius nuo vasario vogė duomenis, tokius kaip vartotojų vardai, telefonų numeriai ir gyvenamosios registracijos numeriais, kuriuos parduodavo telefoninės reklamos bendrovėms.

„Nukentėjusių skaičius sudaro beveik pusę iš mūsų 17 mln. klientų“, – vienas KT atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad bendrovė kreipėsi į policiją liepos 13 dieną, aptikusi kompiuterinių įsilaužimų pėdsakų.

Naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi policijos informacija, nurodė, kad abu įsilaužėliai, iš kurių vienas buvo ilgametis vienos IT bendrovių programuotojas, pardavę pavogtus duomenis uždirbo bent 1 mlrd. vonų (2,47 mln. litų).

Septyniems kitiems asmenims taip pat pateikti kaltinimai dėl pavogtų duomenų pirkimo telemarketingo tikslams, pranešė „Yonhap“.

„Žemai lenkiame galvas, atsiprašydami dėl jūsų brangios asmeninės informacijos nutekinimo. Visokeriopai stengsimės, kad tokie dalykai nebepasikartotų“, – sakoma KT pranešime klientams.

Pietų Korėjoje, kuri pagal telekomunikacijų ir interneto skvarbą yra viena iš labiausiai išsivysčiusių šalių, neretai pasitaiko įsilaužimų į didelių bendrovių kompiuterines sistemas, siekiant prieiti prie jų klientų asmeninių duomenų.

Seulo pareigūnai pernai liepą pranešė, kad kompiuteriniai įsilaužėliai, naudodamiesi Kinijoje registruotu interneto adresu, buvo įgiję prieigą prie didžiųjų Pietų Korėjos portalų, tarp jų Nate.com, ir galėjo pavogti asmeninius 35 mln. vartotojų duomenis.

Pernai lapkritį Seule įsikūrusi didelė kompiuterinių žaidimų kūrimo bendrovė „Nexon“ paskelbė, kad kompiuteriniai įsilaužėliai, įsibrovę į jos populiaraus internetinio žaidimo „MapleStory“ sistemą, pagrobė 13 mln. vartotojų asmeninius duomenis.

2010 metų kovą pareigūnai pradėjo tyrimą dėl stambaus prekybos tinklo „Shinsegae“ ir 24 kitų bendrovių saugumo sistemų, kai buvo nutekinti 20 mln. jų klientų duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius