Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą įteikti skaitmeninių kūrybinių industrijų apdovanojimai „PixelAWARDS“

Spalio 26 d. pirmą kartą įteikti skaitmeninių kūrybinių industrijų apdovanojimai „PixelAWARDS“ už geriausius projektus, produktus bei sprendimus, kuriuos kuriant panaudota skaitmeninių technologijų ir kūrybiškumo sintezė.
įteikti skaitmeninių kūrybinių industrijų apdovanojimai „PixelAWARDS“
Įteikti skaitmeninių kūrybinių industrijų apdovanojimai „PixelAWARDS“ / 15min.lt/Luko Balandžio nuotr.

Apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyko 15min.lt redakcijoje pirmosios „PixelAWARDS“ statulėlės atiteko Lietuvos didžiosios kunigaikštystės (LDK) istoriją primenančio tinklalapio „Orbis Lituaniae“ sumanytojams, modernaus šokio spektaklio „Depeche Mode: kitas pasaulis“ režisierei bei programėlės mobiliesiems įrenginiams „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrėjams. Specialus prizas už interneto bei inovacijų populiarinimą skirtas ir konferencijos „Login“ organizatoriams.

„Geriausiųjų vardą pelnę nominantai išsiskiria tuo, kad panaudojo iki šiol Lietuvoje dar nenaudotas arba mažai naudotas formas, kurios savyje vienija tiek kūrybišką požiūrį, tiek ir skaitmenines technologijas. Atrasti tokius žmones bei tokius projektus bei padėti jiems užmegsti kontaktus – tai buvo vienas iš festivalio „Pixel“, kurios dalis yra ir šie apdovanojimai, tikslų“, – sako Agnė Zalanskaitė, „Pixel“ festivalį rengusios asociacijos „Mediapolis“ prezidentė.

Metų skaitmeninių kūrybinių industrijų projekto titulą pelnęs „Orbis Lituaniae“ – tinklalapis ldkistorija.lt, talpinantis beveik 700 istorijų apie prieš kelis šimtmečius išnykusį Lietuvos didžiosios kunigaikštystės pasaulį. Profesionalių istorikų, menotyrininkų bei filologų pasakojimai, legendos bei mitai tinklalapyje paįvairinti grafiniais ir internetiniais sprendimais, kurie padeda įsisavinti istorinius faktus kiekvienam tuo besidominčiam. Šį projektą įgyvendino Vilniaus universitetas kartu su įmonėmis „Gaumina“ ir „Sintagma“.

Šiuolaikinio šokio spektaklis „Depeche Mode: kitoks pasaulis“ pelnė metų skaitmeninių kūrybinių industrijų produkto prizą. Šis šiuolaikinio šokio spektaklis išskirtinis tuo, kad jame buvo sujungta ne tik muzika ir šokis, bet ir skaitmeninės technologijos. Spektaklyje integruoti lazerių, pokalbių programos „Skype“ sprendimai, įgalinę žiūrovus esamuoju laiku keisti vaizdą scenoje. Šio šokio spektaklio režisierė Marija Simona Šimulytė.

Metų skaitmeninių kūrybinių industrijų sprendimo prizą pelnė mobiliesiems įrenginiams skirta programėlė „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Ši programėlė unikali tuo, kad papildo LRT televizijos laidą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Ši programėlė suteikia galimybę žiūrovams atsakinėti į laidos metu užduodamus klausimus bei realiu laiku varžytis tarpusavyje. Programėlės sukūrimą iniciavo LRT kartu su telekomunikacijų bendrove „Omnitel“ ir „Nokia“ bei UAB  „App Camp“ .

Pasak A.Zalanskaitės, iš viso į „PixelAWARDS“ pretendavo 32 nominantai, patys pateikę paraiškas arba rekomenduoti interneto vartotojų. Visus juos vertino specialiai suburta ekspertų komisija, į kurią buvo kviečiami „Pixel“ festivalio pranešėjai, festivalį rengusios asociacijos „Mediapolis“ valdybos nariai bei specialiai į komisiją kviesti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius