Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas žvilgsnis į „Galaxy Note 7“: telefonas, kuriame pristigo naujovių

Jau rugsėjo mėnesį „Samsung“ flagmanas „Galaxy Note 7“ atvyks į Lietuvą. „Samsung“ teigia, kad „Note 7“ įdiegta akių rainelės skaitymo technologija atvers naują saugumo erą išmaniuosiuose, o patobulintu S Pen rašikliu piešimas bus beveik toks pats malonus, kaip ant popieriaus. Tačiau tai tėra vienintelės įrenginio inovacijos – dėl panašumo į „Galaxy S7“ kritikai „Note 7“ praminė „Galaxy S7“ su rašikliu.
„Samsung Galaxy Note 7“
„Samsung Galaxy Note 7“ / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Pirmiausiai apie modelio naujoves.

„Samsung“ akių rainelės skaitytuvas įrengtas priekinėje viršutinėje telefono dalyje netoli kameros. Akių raineles reikia užregistruoti laikant įrenginį 25-35 cm nuo veido, vėliau akių rainelės šablonas panaudojamas telefono atrakinimui.

Tačiau pagrindinis technologijos panaudojimo tikslas yra mobilūs mokėjimai – „Samsung“ bendradarbiauja su didžiaisiais pasaulio bankais ir žada technologiją integruoti savo mobilių mokėjimų platformoje „Samsung Pay“.

Kadangi kiekvieno žmogaus akis turi skirtingą rainelės struktūrą, akių rainelės skenavimas laikomas viena patikimiausių ir saugiausių biometrinių technikų.

Visa „Note 7“ užregistruota informacija apie akių rainelę yra užšifruojama, o kai vykdomas pakartotinis skenavimas, pavyzdžiui, atrakinant telefoną ar atliekant mobilų mokėjimą, informacija palyginama su pirminiu kodu ir žiūrima, ar šis sutampa.

Išmėginęs technologiją „Note 7“ pristatymo renginyje kai kuriuos testavimui skirtus telefonus tokiu būdu ne visuomet atrakindavau iš pirmo karto, tad tikėtina, kad iki technologijos pritaikymo praktikoje mobiliuose mokėjimuose prireiks patobulintos versijos.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy Note 7“
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy Note 7“

Pagrindinis „Note 7“ išskirtinumas – rašiklis S Pen, dabar galės būti naudojamas ir po vandeniu – jame integruota apsauga nuo dulkių ir vandens IP 68. S Pen turės 4096 lietimui jautrius taškus – du kartus daugiau, nei ankstesnėje versijoje.

Su S Pen užrašus bus galima daryti ir išsaugoti neatrakinus telefono, taip pat juos įkelti ant užrakinto ekrano ir naudoti kaip priminimą.

„Samsung“ su el. rašikliu integravo vertimo funkciją į 71 kalbą – patogu ir naudinga, tačiau kol yra galimybė versti tik po vieną žodį, o ne atskiras frazes ar sakinius.

Galiausiai, „Smart Select“ leis iškirpti ir siųsti animuotus GIF vaizdelius ir jais dalintis su draugais.

Be akių rainelės skaitymo technologijos ir S Pen įrenginyje taip pat bus ir transliacijų metu realiu laiku veikiantis HDR režimas.

Tačiau visa kita į „Note 7“ atkeliavo iš „Galaxy S7“: toks pats stiklinis dizainas, kurį nuo įbrėžimų saugos naujesnės kartos „Gorilla Glass 5“ stiklas, didesnis – 5,7 colio įstrižainės, Super AMOLED Quad HD raiškos ekranas, IP 68 apsauga nuo dulkių ir vandens, 12 MP kamera su dviguba pikselių fokusavimo technologija ir belaidžio įkrovimo galimybė (specialiu krovikliu).

Techniniai įrenginio parametrai beveik identiški „Galaxy S7“ – 4 GB RAM, „Exynos 8890“ aštuonių branduolių procesorius (arba „Snapdragon 820“, priklausomai nu pardavimo regiono) 64 GB vidinės atminties su galimybe praplėsti iki 256 GB ir kiek talpesnė 3500 mAh baterija, tačiau dėl didesnio įrenginio ekrano reikšmingesnių skirtumų lyginant su „Galaxy S7“ vartotojai greičiausiai nepajus.

Atsižvelgus į tai, kad „Note 7“ kainuos keliais šimtais eurų daugiau negu „Galaxy S7“, man kyla klausimas, ar verta juos mokėti.

Na, nebent jums reikalingas S Pen rašiklis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius