Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planšečių kova: „iOS 5“ prieš „Windows 8“

Prieš keletą dienų konferencijoje BUILD 2011 kompanija „Microsoft“ oficialiai pristatė operacinę sistemą „Windows 8“, ir galima drąsiai teigti, kad daugelis norėtų palyginti planšetinių kompiuterių su „Windows 8“ darbą su dabartiniu „karaliumi“ „iPad“ su operacine sistema „iOS 5“.
„Winrumors“ žurnalistai palygino operacinių sistemų „iOS 5“ ir „Windows 8“ funkcionalumą.
„Winrumors“ žurnalistai palygino operacinių sistemų „iOS 5“ ir „Windows 8“ funkcionalumą. / Kadras iš „YouTube“

Programinės įrangos gigantas atliko tikrai milžinišką darbą, kad „Windows 8“ taptų maksimaliai draugiška planšetiniams kompiuteriams. Galutinės aparatinės specifikacijos „Windows 8“ mobiliajai įrangai iki šiol nėra galutinai patvirtintos, kaip iš principo dar nėra pabaigtos ir pačios „Microsoft“ bei „Apple“ operacinės sistemos. Tiesa, „iOS 5“ jau turi „Beta“ statusą, o „Windows 8“ dar net nepriėjo šio etapo: dabar ji yra „Developer Preview“ stadijoje.

Vis tik „Winrumors“ žurnalistams pavyko palyginti pagrindinį „iOS 5“ ir „Windows 8“ funkcionalumą. Tam buvo panaudoti planšetiniai kompiuteriai „iPad 2“ su „iOS 5 Beta“ ir „Samsung 7 Series Slate“ su „Windows 8 Developer Preview“.

Rezultatą galima pamatyti 10 minučių trukmės vaizdo įraše. Galima tik priminti, kad lyginamas bendras abiejų operacinių sistemų funkcionalumas, juo labiau reikia turėti omenyje, kad „iOS 5“ ir „Windows 8“ vis dar kuriamos bei tobulinamos, taigi galutinės versijos gali būti kitokios, nei matyti palyginamojoje apžvalgoje:

VIDEO: iPad iOS 5 vs Windows 8 Slate

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius