Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš portalą 15min surengta kibernetinė ataka

Ketvirtadienio vakarą portalas 15min patyrė kibernetinę ataką, trumpam sutrikdžiusią portalo veiklą.
15min.lt
Naujienų portalas 15min / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš 15min surengta vadinamoji DDoS ataka. Į portalą nukreipta lavina užklausų, siekiant perkrauti portalą palaikančias sistemas. Portalo destabilizavimui panaudotas duomenų srautas keliavo ne iš Lietuvos, o iš Kataro, Rumunijos ir kitų užsienio valstybių.

Apie 19.50 val. prasidėjęs kibernetinis išpuolis sutrikdė 15min darbą, kurį laiką portalas buvo sunkiai pasiekiamas skaitytojams. Atsiprašome, jei dėl išpuolio negalėjote mūsų skaityti.

Kibernetinę ataką neutralizavo 15min IT specialistai, tačiau ji tęsėsi ir vėlai vakare.

Tai ne pirmas ir, tikėtina, ne paskutinis kartas, kai prieš Lietuvos žiniasklaidą vykdomos kibernetinės atakos. 15min, Delfi.lt ir kiti Lietuvos portalai yra patyrę ne po vieną panašų išpuolį. Kibernetinės atakos taip pat vykdomos prieš Lietuvos valstybinių įstaigų informacines sistemas. Valstybės saugumo departamentas patvirtino, kad kelių ankstesnės kadencijos Seimo narių kompiuteriuose rasta su Rusijos žvalgyba siejama šnipinėjimo įranga.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ne sykį ragino Vyriausybę ypatingą dėmesį skirti kibernetiniam saugumui. Paskutinįsyk ji tai darė pernai gruodį, pasigesdama Vyriausybės koordinavimo stiprinant Lietuvos informacinių sistemų apsaugą nuo išorės grėsmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius