Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta mobiliųjų mokėjimų sistema „Google Wallet“

Kompanija „Google“ antradienį oficialiai pristatė savo mobiliųjų mokėjimų sistemą „Google Wallet“, kuri leidžia už prekes ar paslaugas atsiskaityti išmaniuoju telefonu.
„Google Wallet“ leidžia atsiskaityti už pirkinius išmaniuoju telefonu.
„Google Wallet“ leidžia atsiskaityti už pirkinius išmaniuoju telefonu. / Kadras iš „YouTube“

Norint atsiskaityti su „Google Wallet“ su savimi nereikia nešiotis nei kreditinės kortelės, nei grynųjų pinigų. Užtenka turėti išmanųjį telefoną.

Kol kas ši paslauga veikia tik JAV, o ja naudotis gali tik tie, kas turi „Nexus S 4G“ išmaniuosius telefonus ir naudojasi operatoriaus „Sprint“ paslaugomis. Tačiau ateityje šia paslauga galės naudotis visi, turintys išmaniuosius telefonus, palaikančius NFC (angl. near-field communication) technologiją.

„Google Wallet“ galima susieti su savo kreditine kortele (kol kas – tik „Citi MasterCard“), arba susikurti virtualią kortelę „Google Prepaid Card“ ir pildyti ją pervedant pinigus iš bet kurios kitos kreditinės kortelės.

Šios paslaugos klientai telefone turi įsidiegti specialią aplikaciją. Norint atsiskaityti už pirkinius prekybos vietoje tereikia pridėti išmanųjį telefoną prie specialaus įrenginio ir įvesti PIN kodą. Jei pirkėjas naudojasi tos parduotuvės lojalumo programa, nuolaida ar taškai už pirkinius jam priskiriami automatiškai.

Kol kas „Google Wallet“ veikia ribotame kiekyje parduotuvių, kuriose įrengti specialūs „MasterCard PayPass“ terminalai. Ateityje šį skaičių žadama plėsti.

Siūlome pasižiūrėti „Google Wallet“ pristatančius vaizdo įrašus (anglų k.):

Primename, kad Lietuvoje panašiu principu jau veikia mobiliųjų mokėjimų sistema „MokiPay“, kuri taip pat leidžia už pirkinius atsiskaityti išmaniuoju telefonu. Tiesa, prie jo reikia prisiklijuoti specialų lipduką su NFC lustu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius