Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta naujos kartos bankinė kortelė su klaviatūra ir ekranu

Prieš kelias savaites didžiausia pasaulyje kreditinių kortelių mokėjimo sistemos operatorė „Visa“ pristatė naujo tipo kreditinę kortelę, saugumu smarkiai lenkiančią iki šiol plačiai paplitusias korteles, turinčias vidinį lustą ir indentifikacijai naudojančias PIN kodą.
„Visa CodeSure Matrix Display“
„Visa CodeSure Matrix Display“ / Kadras iš „YouTube“

Dabartinių kortelių bėda – per mažas apsaugos lygis. Mat kortelė turi vieną PIN kodą, kurį reikia įvesti į skirtingus bankomatus. Jeigu bankomate paslapčia įdiegiama kodo nuskaitymo įranga, jį sužinojusiam nusikaltėliui tereikia pavogti ar atimti kortelę ir belieka išsigryninti pinigus.

Panaši bėda iškyla ir jungiantis prie internetinės bankininkystės – daugybė skirtingų kompiuterių, didžiulis kodą nuskaitančių virusų pavojus. Visgi internetinės bankininkystės saugumą didina atskiros kodų kortelės arba kodų generatoriai. Pastarasis variantas saugumo prasme yra bene geriausias, tačiau turi savų minusų, tad „Visa“ jau praeitame dešimtmetyje ėmė ieškoti alternatyvių sprendimo variantų.

Pirmą kartą apie naujo tipo bankines korteles užsiminta dar 2008 metais – tuomet „Visa“ išplatino pranešimą, kad pradėtos testuoti kreditinės kortelės, turinčios integruotą klaviatūrą bei ekraną. Ir štai pasirodė pranešimas, jog pirmoji testavimo fazė „laboratorijose“ baigta ir pereinama prie realių įdiegimo bandymų įmonėse.

Naujoji „Visa“ kortelė turės ne tik skaičių klaviatūrą, bet ir nedidelį ekraną, leidžiantį kortelės savininkui matyti sugeneruotą atpažinimo kodą.

„Visa“ išplatintame pranešime teigiama, kad naujoji „CodeSure Matrix Display“ ne tik atliks jau įprastas „Visa“ funkcijas, tačiau taip pat eliminuos kodų generatoriaus poreikį, kuriuos vis dažniau rekomenduoja bankai internetinės bankininkystės vartotojams.

Iki šiol kodų generatoriai buvo išleidžiami pačių bankų, norint suteikti aukštesnį, dviejų identifikacijos lygių saugumo užtikrinimą internetine bankininkyste besinaudojantiems klientams. Deja, pastarasis ne tik nepatogus dažniau keliaujantiems žmonėms, tačiau taip pat ir ganėtinai brangiai atsieina pačiam bankui. Būtent čia „CodeSure“ ir parodo savo stipriąsias vietas. Nepaisant nežymaus kortelės matmenų padidėjimo, naujoji „Visa“ kortelė turės ne tik skaičių klaviatūrą, bet ir nedidelį ekraną, leidžiantį kortelės savininkui matyti sugeneruotą atpažinimo kodą.

Dar vienas „Visa CodeSure Matrix Display“ pranašumas – telefoninės bankininkystės supaprastinimas. Šiuo metu su banku susijusius reikalus telefonu tvarkantys klientai yra prašomi atsakyti į begalę iš pirmo žvilgsnio banalių bei laiką švaistančių klausimų. Žadama, kad naujoji „Visa“ šią procedūrą sutrumpins iki minimumo – tereiks įvesti banko darbuotojo diktuojamą skaičių ir pasakyti kortelėje rodomą kodą.

„Visa Europe“ vyresnysis „CodeSure“ padalinio vadovas Ritenas Gohilas teigė, kad naujoji kortelė yra daugiafunkcinis įrenginys, kuris gali būti naudojamas įvairioms paskirtims. Be bankui įprastų funkcijų, tokių kaip prisijungimas prie internetinės bankininkystės, naujoji kortelė taip pat gali atlikti ir kitas funkcijas. Kaip pavyzdį jis pateikė kortelę su specialiu mygtuku, generuojančiu kodą, kurio reikia, norint prisijungti prie, tarkime, jūsų kompanijos vidinio kompiuterių tinklo.

Žinoma, kreditinė kortelė turės savo PIN kodą, kurio neaktyvavus nebus galima pasinaudoti ir kitomis jos teikiamomis funkcijomis. Taigi ji gali tapti ne tik saugia jūsų kreditine kortele, tačiau taip pat ir leidimu prisijungti prie kompanijos darbuotojams skirtų duomenų.

Neabejojama, kad ši „Visa“ naujovė gali užgožti jau iki šiol panašius produktus gaminančias kompanijas, tokias kaip RSA bei VASCO. R.Gohilas taip pat paminėjo, jog banko korteles žmonės linkę pamiršti namuose kur kas rečiau, nei tai nutinka su kitais vienos paskirties daiktais, tokiais kaip kodų generatoriai.

Naujoji „Visa CodeSure“ jau pradėjo savo bandomąjį etapą „Barclays“ padalinyje Didžiojoje Britanijoje bei kitose kompanijose, ir nors R.Gohilas negalėjo pasakyti, ar šio tipo kortelės bus siūlomos privatiems klientams, yra žinoma, kad jomis jau naudojasi finansinių paslaugų kompanija „Deloitte“.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašus (anglų k.):

VIDEO: Visa Card with one-time code (Scenario 1)

VIDEO: Visa Card with one-time code (Scenario 2)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius