Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas suomiškas flagmanas „Nokia 8 Sirocco“

Suomiška legenda „Nokia“ stiprina savo pozicijas aukščiausios kokybės „Android“ išmaniųjų segmente: bendrovė pristatė savo telefoną „Nokia 8 Sirocco“.
„Nokia 8 Sirocco“
„Nokia 8 Sirocco“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Barselonoje, „Mobile World Congress“, kartu su kitomis „Nokia“ naujovėmis pristatytas atnaujintas flagmanas (sukurtas kiek senesnio „Nokia 8“ pagrindu) išsiskiria nauju dizainu, kuriuo jis gerokai priartėja prie „Samsung“: nors korpuso kampuotumas vis dar akivaizdžiai rodo, kad tai yra „Nokia“, tačiau ekrano užlenkimas ties briaunomis sako, kad šis tas pasiskolinta ir iš korėjiečių.

Tai, kad šis bendrovės „HMD Global“ gaminys taikosi užimti savo vietą tarp kitų flagmanų, sufleruoja kad ir platformos pasirinkimas: telefone bus „Qualcomm Snapdragon 835“ lustų rinkinys. Nors ir metų senumo, tačiau vis dar labai pajėgus ir pilnai patenkinsiantis net ir didžiausius našumo poreikius.

Telefone yra ir kiti šiemet jau privalomi flagmano atributai, tokie, kaip dviguba 13 MP raiškos kamerų sistema (sukurta bendradarbiaujant su „Zeiss“), 6GB darbinės atminties, 128 GB nuolatinės atminties, kurią galima išplėsti iki 256 GB talpos „microSD“ kortele. Priekinėje telefono sienelėje – ganėtinai kuklios 5MP raiškos asmenukių kamera.

P-OLED matricos pagrindo 5,5 colių įstrižainės ekranas bus 2560 x 1440 taškų raiškos, dėl lenktų kraštų šonuose rėmelio juostos beveik nesimato, o viršuje ir apačioje jos ganėtinai siauros (nors ne tokios siauros, kaip „Samsung“ flagmanų).

Praktiškai iš visų pusių, išskyrus itin siauras nerūdijančio plieno briaunas, stiklu padengtas įrenginys galės būti įkraunamas ir belaidžiu būdu. Bet siauros briaunos turi ir savo trūkumą: šiame telefone neatsirado vietos ausinių kištuko lizdui. Nors „USB Type C“ lizdui vietos buvo, o įrenginio pakuotėje rasite ir adapterį, leidžiantį prijungti įprastas ausines į įkrovimo lizdą.

Naujasis suomių flagmanas, kainuosiantis apie 750 eurų, parduotuvių lentynas papuoš balandžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius