-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 27 /18:02

Programišiai galingai užpuolė Rusijos naftos milžiną „Rosneft“

Rusijos naftos milžinė „Rosneft“ pirmadienį paskelbė patyrusi „galingą“ kibernetinę ataką; tai įvyko tokiu metu, kai ši bendrovė yra įsivėlus į karštus ginčus su Rusijos konglomeratu „Sistema“.
„Rosneft“ akcijų pardavimas – V.Putino planas užsidirbti?
„Rosneft“ akcijų pardavimas – V.Putino planas užsidirbti? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galinga programišių ataka surengta prieš bendrovės serverius“, – parašė „Rosneft“ savo „Twitter“ paskyroje ir pridūrė, kad „viliasi“, jog šis incidentas „nėra susijęs su šiuo metu vykstančiais teisiniais procesais“.

„Rosneft“ privačiai įmonei „Sistema“ yra pareiškusi 170 mlrd. rublių (2,55 mlrd. eurų) vertės ieškinį dėl naftos įmonės „Bašneft“, kurią pernai įsigijo.

Valstybės valdoma naftos gamintoja pareiškė, kad ataka „būtų sukėlusi rimtų pasekmių“, tačiau dėl atsarginės sistemos „naftos gavyba nenutrūko“.

Antradienį teismas pareiškė, kad „Rosneft“ ir magnatui Vladimirui Jevtušenkovui priklausančios „Sistema“ ginčo nagrinėjimas stabdomas iki liepos 12 dienos. „Sistema“ pranešimo apie kibernetinę ataką kol kas nekomentavo.

Programišių išpuoliai Rusijoje šiuo metu yra atsidūrę dėmesio centre, visų pirma dėl JAV įtarimų, kad Maskva organizavo kibernetines atakas ir bandė daryti įtaką praėjusių metų JAV prezidento rinkimų kampanijos rezultatams respublikonų kandidato Donaldo Trumpo naudai.

Nėra jokių įrodymų, kad tariama ataka prieš „Rosneft“ būtų susijusi su tarptautiniais nesutarimais. Didžiosios Rusijos valstybės valdomos įmonės praeityje ne kartą buvo tapusios kibernetinių atakų taikiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius