-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai įsilaužė į Jungtinių Tautų serverį

Programišių grupuotė „Teampoison“ paviešino daugiau nei 100 el. pašto adresų ir prisijungimo duomenų, kurie, kaip teigiama, buvo pavogti iš Jungtinių Tautų serverio.
Programišius
Programišius / 123rf nuotr.

Dauguma nurodomų el. pašto adresų priklauso Jungtinių Tautų Vystymo Programos (JTVP) nariams, taip pat galima rasti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, Pasaulio sveikatos organizacijos bei kitų institucijų atstovų el. laiškų adresų, skelbia BBC.

JTVP atstovė spaudai Sausana Ghosheh nurodė, kad programišiai veikiausiai įsilaužė į „seną serverį, kuriame buvo saugoma sena informacija“.

„JTVP nustatė serverį, kuris buvo atakuotas, ir jį išjungė“, – sakė S.Ghosheh. Anot jos, serveris nebuvo naudotas nuo 2007 metų, o jame saugoti slaptažodžiai jau seniai pakeisti.

Minėta programišių grupuotė anksčiau atakavo „Blackberry“ telefonų gamintojos RIM svetainę ir paviešino asmeninę buvusio Didžiosios Britanijos premjero Tony Blairo informaciją.

Šiuo metu programišiai kooperuojasi išpuoliams prieš bankus, kodiniu pavadinimu „Operacija Robinas Hudas“. Iš kreditinių kortelių pavogtus pinigus jie ketina paaukoti labdarai. Programišiai teigia, kad žmonės dėl to nenukentės, kadangi bankai turės kompensuoti jų patirtus nuostolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius