-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siekdami sužavėti „Twitter“ vartotoją programišiai „nulaužė“ CŽV tinklalapį

Programišių grupuotė „Lulz Security“ kelioms valandoms „nulaužė“ JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) svetainę. Paaiškėjo, jog ataka buvo įvykdyta siekiant sužavėti vieną „Twitter“ vartotoją.
Kompiuteriai.
Kompiuteriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie įvykdytą ataką grupuotė pranešė savo „Twitter“ sąskaitoje. CŽV svetainė Cia.gov buvo „nulaužta“ vėlų trečiadienio vakarą, ji neveikė kelias valandas, praneša BBC. Kol kas nepranešama, kokio pobūdžio tai buvo ataka. Manoma, kad programišiai atliko vadinamąją DDoS (angl. distributed denial of service) ataką, kuomet į serverį nukreipiamas milžiniškas užklausų kiekis.

Trečiadienį ši programišių grupuotė iš savo gerbėjų pradėjo rinkti užklausas, ką jie patartų atakuoti kitą. Žmonėms tereikia paskambinti specialiu telefono numeriu ir, išklausius įrašą, pasakyti savo pageidavimą.

Teigiama, kad pulti CŽV svetainę „Lulz Security“ paskatino vienas „Twitter“ vartotojas.

CŽV kol kas oficialiai nepatvirtino, kad jos svetainė buvo „nulaužta“. Tarnybos atstovas naujienų agentūrai AP teigė, kad jie „nagrinėja“ pranešimus.

„Lulz Security“ jau spėjo pagarsėti atakomis prieš tokias kompanijas, kaip „Fox“, „Sony“, „Nintendo“ ir „EVE Online“, be to, ji buvo „nulaužusi“ JAV Senato tinklalapį.

Grupuotė aiškina atakuojanti tas kompanijas, kurios veikia prieš žmonių ar vartotojų interesus, o jos tikslas yra parodyti saugumo spragas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius