Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centras apribojo Skaitmeninio sertifikavimo centro galimybes prisijungti

Registrų centras elektroninės savitarnos sistemoje apribojo galimybes Skaitmeninio sertifikavimo centro klientams tiesiogiai prisijungti ir pasinaudoti viešosiomis paslaugomis.

Privačios bendrovės atstovas mano, kad tokių veiksmų valstybės įmonė ėmėsi, kai suabejojo Registrų centro sertifikavimo veiklos efektyvumu, rašo „Verslo žinios“.

„Registrų centras vienašališkai nusprendė nesuteikti galimybės mūsų klientams prisijungti. Jie mums atsisako komentuoti savo veiksmus“, – sakė Skaitmeninio sertifikavimo centro komercijos direktorius Edgaras Dadašovas.

Anot jo, galbūt Registrų centro veiksmai susiję su tuo, kad įmonė jam pateikė raštą, jog steigiant įmones internetu, kai tam tikri steigimo dokumentai pasirašomi elektroniniu parašu, buvo numatytas apribojimas, kad su Skaitmeninio sertifikavimo centro sertifikatu to negalima padaryti.

Kita galima apribojimo priežastis, anot E.Dadašovo, Skaitmeninio sertifikavimo centro kreipimasis į valdžios institucijas dėl Registrų centro veiklos efektyvumo. Dėl Registrų centro veiksmų bendrovė ketina pateikti skundą Konkurencijos tarybai.

Registrų centro ir Skaitmeninio sertifikavimo centro konfrontacija kilo 2008 metais, kai valstybės įmonė ėmėsi steigti kvalifikuotų sertifikatų centrą, o privataus verslo atstovai įžvelgė valstybės įmonės konkurenciją, investicijoms naudojant lėšas, kurios gaunamos teigiant monopolines paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius