Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reuters“ klaidingai skelbia, kad visų Lietuvos mobiliųjų tinklų pagrindas – iš kiniškos įrangos

Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi Danijos telekomunikacijų verslo analizės įmonės „Strand Consulting“ pateikta analize, paskelbė, jog Lietuva yra viena iš keturių Europos valstybių, kuriose naudojama išskirtinai tik Kinijoje pagaminta bazinė 4 kartos (4G) mobiliųjų tinklų įranga.
„Telia“ ir „Huawei“
„Telia“ ir „Huawei“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Belgija, Malta, Kipras ir Lietuva savo 4G mobiliuosiuose radijo tinkluose naudoja tik kinišką įrangą, skelbia „Strand“, taip pat pridurdami, kad Vokietijos tinkluose kiniškos įrangos dalis yra 57 procentai, Ispanijos ir Italijos – vos daugiau nei 50 procentų, 40 proc. – Britanijoje ir 25 proc. Prancūzijoje“, skelbia „Reuters“.

15min susisiekus su visų trijų savo tinklus statančių telekomunikacijų bendrovių atstovais spaudai nustatyta, kad agentūros „Reuters“ publikuota informacija yra klaidinga.

Tiesa yra ta, kad „Huawei“ (kinišką) mobiliųjų tinklų radijo ryšio įrangą naudoja tik vienas operatorius – „Telia“ (be to, „Telia“ savo „stuburinį“ tinklą, atliekantį „smegenų“ funkciją, sukūrė Švedijos įmonės „Ericsson“ įrangos pagrindu).

Visa „Tele2“ tinklo infrastruktūros dalis, susijusi su 4G ryšiu, yra pagaminta Suomijos įmonės „Nokia“. „Tyrime įvelta klaida. „Tele2 Lietuva“ 4G tinkle naudoja „Nokia“ įrangą“, – sakė šios įmonės komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

„Bitė“ savo ryšių tinklą kūrė „Ericsson“ įrangos pagrindu. „Lietuvoje „Bitės“ tinkle yra „Ericsson“ įranga tiek radijo, tiek stuburiniame tinkle. Klaidinanti informacija“, – sakė „Bitės“ technikos vadovas Gintas Butėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius