-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

RRT atstovas: lietuviai nuo internetinių sukčių nenukentėjo

Policijai antradienį nutraukius nelegalia prekyba įtariamų 276 tinklalapių veiklą Lietuvos gyventojai nuo sukčių nukentėti nespėjo, teigia Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atstovas.
Sukčiams pavyko nemenkai papildyti savo kišenes.
Sukčiams pavyko nemenkai papildyti savo kišenes. / AFP/Scanpix nuotr.

Anot RRT Nacionalinio elektroninio ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinio vadovo Jono Jukniaus, tarnyba apie šią veiklą sužinojo anksčiau nei Lietuvoje iš nelegalių prekybininkų tinklo buvo apsipirkta, tad šalies pirkėjai nuo nusikaltėlių kol kas nenukentėjo.

„Atlikom tyrimą pagal gautus duomenis iš užsienio, padarėm savo analizė ir radom visą šusnį tokių tinklalapių, kurie dar nebuvo įtraukę Lietuvos gyventojų“, - antradienį LRT radijo laidoje „60 sekundžių“ sakė J.Juknius.

Nusikaltėlių grupė kurdavo elektroninės prekybos tinklalapius ir bandė išvilioti iš pirkėjų pinigus parduodami, tačiau nepristatydami įsigytų prekių.

RRT atstovo teigimu, nusikaltėlių grupė kurdavo elektroninės prekybos tinklalapius ir bandė išvilioti iš pirkėjų pinigus parduodami, tačiau nepristatydami įsigytų prekių.

„Pagrindinis algoritmas būtų toks, kad jie kurdavo tinklalapius labai panašius į tikras parduotuves, jose asortimentas irgia atrodydavo labai viliojantis, įvairios prabangos prekės. Tada prekėmis susiviliojęs pirkėjas atlikdavo internetinį pavedimą per įvairius tarpininkus, ten buvo sugalvotas tam mechanizmas, ir aišku negaudavo prekių ir prarasdavo pinigus“, - aiškino J.Juknius.

Gavus informacijos apie bandymus sukčiauti ir apgaudinėti žmones Lietuvoje ir užsienyje, policija antradienį nutraukė 276 tinklalapių veiklą.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras prieigą prie Lietuvos tarnybinėse stotyse patalpintų suklastotų tinklalapių užblokavo bendradarbiaudamas su RRT bei interneto paslaugų teikėju "Duomenų centras".

Šių tinklalapių tikslas buvo apgaulės būdu įgyti pirkėjų pinigus, arba pardavinėti suklastotus žinomų prekės ženklų produktus, teigiama Policijos departamento pranešime.

Pastebėję elektroninėje erdvėje vykdomas nusikalstamas veikas ar neteisėtą turinį, gyventojai gali apie tai pranešti policijos elektroninių paslaugų sistemoje epolicija.lt, tinklalapyje draugiskasinternetas.lt arba kreiptis į teritorinę policijos įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius