Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

RRT priėmė nepalankų sprendimą mobiliuoju operatoriumi norinčiam tapti Telecentrui

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) patvirtino kitų metų pradžioje vyksiančio aukciono dėl 900 MHz ir 1800 MHz dažnių juostų sąlygas. Juostos, kaip ir anksčiau, bus padalintos į tris blokus, o minimali kaina norinčioms aukcione dalyvauti įmonėms – 10 mln. eurų.
Lietuvos radijo ir televizijos centro generalinis direktorius Remigijus Šeris
Lietuvos radijo ir televizijos centro generalinis direktorius Remigijus Šeris / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šis sprendimas nepalankus ketvirtuoju telekomunikacijų operatoriumi norinčiam tapti valstybės valdomam Lietuvos radijo ir televizijos centrui (Telecentrui). Telecentras pageidavo dažnius išskaidyti ne į tris, o į šešias dalis. Taip pat buvo prašoma sumažinti ir pradinę aukciono dažnių kainą, tačiau ji nuo pradinio siūlymo buvo padidinta dvigubai – iki 10 mln. eurų.

Telecentras pageidavo dažnius išskaidyti ne į tris, o į šešias dalis. Taip pat buvo prašoma sumažinti ir pradinę aukciono dažnių kainą, tačiau ji nuo pradinio siūlymo buvo padidinta dvigubai.

„RRT (...) priėmė sprendimą, kuris, mūsų nuomone, bus naudingiausias vartotojų paslaugų tęstinumo bei technologinės pažangos užtikrinimui, išlaikant tokį patį aukštą rinkos konkurencijos lygį, – sakė RRT direktoriaus pavaduotojas dr. Mindaugas Žilinskas ir pridūrė, kad priimant sprendimą buvo remiamasi kitų valstybių gerąja patirtimi ir siekiant, kad vartotojai gautų kuo kokybiškesnes paslaugas.

Apraše nustatyta aukciono vykdymo procedūra, pradinės ir ribinės kainų dydžiai, aukciono dalyvių kvalifikaciniai reikalavimai, radijo dažnių (kanalų) paskirtis ir pagrindinės naudojimo sąlygos ir kitos aukciono sąlygos.

Aukciono dalyviai bus žinomi aukciono pradžios dieną – 2016 m. sausio 6 d. Pradinė kaina už teisę naudoti vieną iš trijų aukcionui pateiktų radijo dažnių blokų paketų – 10 mln. eurų. Leidimai naudoti radijo dažnius galios nuo 2017 m. lapkričio 1 d. iki 2032 m. spalio 31 d.

900 MHz ir 1800 MHz suporuotas radijo dažnių juostas iki 2017 m. spalio 31 d. turi teisę naudoti judriojo ryšio operatoriai UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Omnitel“ ir UAB „TELE2“.

Šiuo metu išvardytos radijo dažnių juostos naudojamos viešosioms telefono ryšio ir duomenų perdavimo, taip pat didelės spartos duomenų perdavimo paslaugoms teikti. Pajamos, gautos iš aukciono, pateks į valstybės biudžetą.

Visas aukciono sąlygas rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius