Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nepasitiki „Google“, todėl sukūrė savo mobiliąją operacinę sistemą

Panašu, kad Rusijos vyriausybė nepasitiki „Google“: šios šalies gynybos ministerija pristatė savo mobiliąją operacinę sistemą, kuri yra labai panaši į „Android“.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis prototipinis įrenginys su šia operacine sistema praėjusią savaitę buvo pademonstruotas Rusijos vicepremjerui Dmitrijui Rogozinui, atsakingam už karinių technologijų inovacijas, praneša AFP.

Skelbiama, kad iki metų pabaigos bus išleistas vartotojams skirtas planšetinis kompiuteris su apkarpyta operacinės sistemos versija. Jis esą kainuos apie 15 tūkst. rublių (apie 1,3 tūkst. Lt).

Tiesa, pagrindiniai šios operacinės sistemos naudotojai bus ne eiliniai žmonės, o valdžios institucijų darbuotojai ir kariškiai. Pastariesiems skirti planšetiniai kompiuteriai bus atsparūs smūgiams ir vandeniui.

Operacinė sistema turi visas pagrindines „Android“ operacinės sistemos funkcijas, tačiau kitaip nei „Google“ produktas, ji nesiunčia privačių duomenų į kompanijos serverius.

Aukštas pareigas užimantys Rusijos pareigūnai baiminasi, kad „Google“ duomenų bazėse saugoma informacija galėtų patekti į JAV vyriausybės rankas, o taip būtų atskleista slapta ir jautri informacija.

Rusų operacinė sistema buvo ruošiama net penkerius metus vienoje karinių tyrimų laboratorijoje.

„Rinkoje nėra nieko panašaus į šią operacinę sistemą. Ji yra atspari įsilaužimams“, – sakė projekto vadovas Dmitrijus Michailovas.

Jis pridūrė, kad sistema gali veikti ne tik planšetiniuose kompiuteriuose, bet ir išmaniuosiuose telefonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius