-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ryšių prievaizdas ėmėsi „administracinės procedūros“ prieš „Facebook“ ir „Twitter“

Rusijos ryšių reguliavimo tarnyba „Roskomnadzor“ pirmadienį pradėjo „administracinę procedūrą“ prieš JAV socialinių tinklų milžines „Facebook“ ir „Twitter“, kaltindama jas nesilaikant Rusijos įstatymų, informavo naujienų agentūros.
Tinklai „Twitter“ ir „Facebook“
Tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Šiandien „Roskomnadzor“ pradėjo administracinę procedūrą“ prieš abi kompanijas („Facebook“ ir „Twitter“)", – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė federalinės tarnybos vadovas Aleksandras Žarovas.

„Roskomnadzor“ ne kartą perspėdavo bendroves, kad joms gali būti uždrausta veikti šalyje, jei nesilaikys 2014 metais priimto įstatymo, įpareigojančio socialinius tinklus saugoti Rusijos vartotojų asmeninius duomenis šalies teritorijoje.

A.Žarovo teigimu, „Facebook“ ir „Twitter“ nepateikė „jokios konkrečios informacijos dėl Rusijos vartotojų duomenų lokalizavimą Rusijos Federacijos teritorijoje“.

Jis pridūrė, kad bendrovės taip pat nepateikė „termino“, iki kurio jos planuoja pradėti saugoti šiuos duomenis Rusijoje.

Priėmus minėtą įstatymą pasigirdo nuogąstavimų, kad prie Rusijos vartotojų asmeninės informacijos galės prieiti šalies žvalgybos tarnybos.

Maskva vis labiau spaudžia populiarius socialinius tinklus, svetaines ir programėles, o opozicijos veikėjai laiko tai mėginimu nutildyti pagrindinę politinių diskusijų ir protestų organizavimo platformą.

Pernai balandį tūkstančiai žmonių susirinko Rusijos sostinėje reikalaudami interneto laisvės, rusų pareigūnams pamėginus užblokuoti populiarios susirašinėjimo programėlės „Telegram“ veikimą šalyje.

„Telegram“ nesutiko leisti valstybės saugumo aparatui peržiūrėti paprastai šifruojamų asmeninių žinučių.

2016 metais interneto tiekėjai užblokavo „LinkedIn“ veikimą, „Roskomnadzor“ pareiškus, kad šis profesinis socialinis tinklas pažeidė įstatymą dėl duomenų tvarkymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius