Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos valdžia ketina uždrausti valdžios darbuotojams naudotis „iPad“ planšetėmis

Tikriausiai daugeliui paauglių planšetinis kompiuteris asocijuojasi su vaizdo žaidimais, filmais, interneto naršymu bei kitomis pramogomis, kai tuo tarpu solidaus amžiaus verslininkas galvoja kaip šį įrenginį išnaudoti patogesniam darbui kelionės metu.
„iPad“ pristatymo Lietuvoje akimirka.
„iPad“ pristatymo Lietuvoje akimirka. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skirtingi vartotojai turi ir skirtingus poreikius, o dažniausiai nuo pastarųjų priklauso ir kriterijai, kuriais remiantis jie renkasi vieną ar kitą įrenginį.

Tačiau valdžios struktūrose kompiuteriniai prietaisai įsigyjami bei jų naudojimas tarp darbuotojų yra vertinamas pirmiausia saugumo atžvilgiu, o tik vėliau atitikimo poreikiams ar funkcionalumo kriterijumi. Štai visai neseniai savo darbuotojų naudojamų planšečių saugumu susirūpino mūsų kaimyninė šalis – Rusija.

Kaip praneša vienas Rusijos verslo dienraščių „RBK Daily“, šalies valdžia pastaruoju metu svarsto apie galimybę uždrausti „Apple iPad“ planšetinių kompiuterių naudojimą visose vyriausybinėse agentūrose dėl tam tikrų saugumo sumetimų. Vietoje šio produkto siekiama pasirinkti „kriptografiškai saugesnius planšetinius kompiuterius“.

Šiuo metu jokių konkrečių sprendimų dėl kito gamintojo produktų naudojimo nėra priimta, tačiau, kaip teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose, į alternatyvų sąrašą patenka kanadiečių bendrovės „RIM“ kompiuteriai „BlackBerry PlayBook“, „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantys prietaisai ar netgi Rusijos agentūrų specialiai gamintini prietaisai, kurie naudotų „įvairias saugumo sistemas“.

Nors nėra žinoma jokių tikslesnių duomenų, nemažai Vakarų Europos technologijų temomis rašančių žiniasklaidos priemonių jau dabar spekuliuoja galima „RIM“ sėkme. Tokios prielaidos nėra laužtos iš piršto, kadangi būtent „BlackBerry PlayBook“ savo kasdieniame darbe naudoja Kanados vyriausybės bei JAV Federalinės valdžios agentūrų (įskaitant FTB) darbuotojai. „RIM“ dar praeitą savaitę oficialiai pranešė, kad jos gaminamas planšetinis kompiuteris yra vienintelis rinkoje, kuris turi taip vadinamą FIPS 140-2 sertifikatą, suteikiamą JAV Nacionalinio standartų ir technologijų instituto (angl. NIST). Šis sertifikatas reiškia, kad įrenginys pasižymi aukštu saugumo lygiu ir yra tinkamas naudoti vyriausybės bei įvairių jos struktūrų darbe.

Ir iš tiesų, jeigu Rusijos valdžia pasirinktų naudoti būtent „PlayBook“ įrenginius, o JAV valdininkai užsakytų didelę jų siuntą, tai ne tik teigiamai atsilieptų „BlackBerry“ serijos produktų kuriamam saugumo ir tinkamumo verslininkams įvaizdžiui, bet ir galbūt padėtų pagerinti pozicijas rinkoje. Pastaruoju metu „RIM“ šiuo atžvilgiu sekasi nekaip. Anot rinkos tyrimų bendrovės „Strategy Analytics“, Kanados kompanija užima vos 3,3 proc. planšečių rinkos, kai tuo tarpu gigantas „Apple“ net 61,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius