-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos „Yandex“ dabar gamina ir išmaniuosius telefonus

Rusijos interneto paieškų variklis „Yandex“, „Google“ pavyzdžiu išplėtęs savo veiklą į savavaldžių automobilių ir išmaniųjų garsiakalbių kūrimą, taip pat pasiūlęs taksi paslaugas, dabar žengė dar vieną žingsnį, atkartojantį „Google“ veiklą: sukūrė išmanųjį telefoną „Yandex.Phone“, rašo engadget.com
„Yandex.Phone“ išmanusis telefonas
„Yandex.Phone“ išmanusis telefonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, naujasis išmanusis gaminys nė iš tolo neprilygsta „Google Pixel“ telefonams, kurie priskiriami flagmanų klasei: rusiškas išmanusis priskirtinas vidutiniam kainų segmentui, atitinkamos ir jo techninės charakteristikos. Esminis šio įrenginio išskirtinumas – integracija su „Yandex“ ekosistema: jame įdiegtos būtent šios bendrovės sukurtos palydovinio pozicijos nustatymo, muzikos, orų programėlės.

O visas šias paslaugas valdo „Alisa“ – skaitmeninis asistentas, kurį reklamuojant būtinai paminimi 34 000 lokalizuotų sugebėjimų (kad ir ką tai bereikštų), o taip pat teigiama, kad rusų kalbą šis asistentas supranta „beveik žmogišku tikslumu“. „Alisa“ integruotoje „Yandex“ verslo direktorijoje gali rasti vietinius verslus bei paslaugų teikėjus, identifikuoti, kokio verslo atstovai bando jums prisiskambinti, leidžia paskambinti įmonei pagal jos pavadinimą.

Visai nenuostabu, kad „Yandex“ kartais ir būna pavadinami „rusiškais Google“: didžioji bendrovės pajamų dalis gaunama iš reklamų, susietų su paieškos rezultatais, o be jau minėtų veiklos krypčių „Yandex“ dar turi ir savo programėlių parduotuvę – ji veikia nuo 2012 metų. Praėjusiais metais „Yandex“ netgi aplenkė „Google“ kaip populiariausias paieškų variklis „Android“ įrenginiuose – tiesa, tik Rusijos rinkoje. Didesniuose kompiuteriuose „Google“ paieškos variklio populiarumas nuo „Yandex“ atsiliko dar anksčiau.

Naujojo telefono techninės charakteristikos nestebina: 5,65 colių įstrižainės „FullHD“ raiškos ekranas, „Android 8.1“ operacinė sistema, „Qualcomm Snapdragon 630“ mobilioji platforma. Ant telefono nugarėlės yra pirštų atspaudų skaitytuvas, bekontakčių mokėjimų galimybę suteikia NFC technologija. Nugarėlėje esanti kamera vaizdą fiksuoja 12 MP raiška, skirtoji asmenukėms fotografuoja 5 MP raiška.

„Yandex.Phone“ kainuos 18 tūkst. rublių (apie 237 eurus), juos savo fizinėse ir elektroninėse prekyvietėse siūlys patys „Yandex“, techninės įrangos mažmeninės prekybos tinklai ir rusiškas ryšio operatorius „Beeline“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius