Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 01 /2016 09 02

„Samsung“ visame pasaulyje atšaukia „Galaxy Note 7“ pristatymą dėl sprogstančių baterijų

„Samsung“ po pranešimų apie sprogstančias telefonų baterijas pranešė, kad atšauks iš anksto užsakytų „Galaxy Note 7“ telefonų pristatymą ir atidės prekybą naujais telefonais.
„Samsung Galaxy Note 7“
„Samsung Galaxy Note 7“ / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Apie tai, kad telefonai užsidega, internete skelbė vartotojai – iš viso tokių pranešimų, anot „Samsung“, pasaulyje užfiksuota 35, Baltijos šalyse jų nenustatyta.

„Svarbu pabrėžti, jog nei vienas žmogus nenukentėjo. Kartu su savo tiekėjais kruopščiai tiriame galimai pažeistas baterijas, kurios jau yra rinkoje. Tam, kad užtikrintume vartotojų saugumą, kuris yra absoliutus bendrovės prioritetas, „Galaxy Note7“ pardavimai yra stabdomi“, – rašoma „Samsung“ pranešime žiniasklaidai.

Bendrovė žada, kad visiems įsigijusiems telefonus bendrovė per artimiausias keletą savaičių pakeis naujais. Dar negavusieji telefonų ir juos užsisakę iš anksto gali atgauti savo įmokas.

Trečiadienį „Samsung“ pranešė, kad telefonų pristatymas bus atšauktas kai kuriose rinkose, o penktadienį patikslinta, kad stabdoma prekyba įrenginiais visame pasaulyje.

„Samsung“ parduoda dvi „Note 7“ telefonų versijas – viena jų veikia su „Qualcomm“ gamintu lustu „Snapdragon 820“, kita – su „Samsung“ gamybos „Exynos 8890“. Panašu, kad problemų kyla abiems telefonų versijoms.

Trečiadienį pranešus apie incidentus su baterijomis įmonės akcijų vertė krito daugiau nei 7 mlrd. dolerių.

Iš anksto užsakytų telefonų pristatymą Lietuvoje nutraukė „Tele2“ „Omnitel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius