-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Samsung“ pakeitė „Galaxy Tab“ dizainą, kad apeitų draudimą juo prekiauti

Kompanija „Samsung“ pakeitė savo planšetinio kompiuterio „Galaxy Tab“ dizainą tam, kad apeitų rugsėjį įsigaliojusį draudimą juo prekiauti Vokietijoje.
„Galaxy Tab 10.1“ pristatymo akimirka
„Galaxy Tab 10.1“ pristatymo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prekyba „Galaxy Tab“ uždrausta atsižvelgus į konkurentės „Apple“ skundą, esą šio planšetinio kompiuterio dizainas yra labai panašus į jos planšetę „iPad“.

Pietų Korėjos kompanija teigia, kad pakeisto dizaino „Galaxy Tab 10.1N“ prekyboje pasirodys vėliau šį mėnesį.

„Samsung“ pakeitė metalinio rėmo dizainą ir įrenginio garsiakalbių vietą. „Nusprendėme pristatyti naująją versiją tam, kad patenkintume vartotojų norą įsigyti mūsų inovatyvius ir išskirtinius produktus“, – nurodė „Samsung“ atstovas.

Manoma, kad „Apple“ gali iškelti naują ieškinį savo didžiausiai konkurentei planšetinių kompiuterių rinkoje, tačiau amerikiečių kompanija kol kas to nekomentuoja.

Patentų konsultantas Florianas Muelleris neatmetė, kad ir nežymiai pakeitus dizainą „Samsung“ gali sulaukti tokio paties ieškinio ir jį pralaimėti. Dizaino patentas gali būti pažeistas ne tik tada, kai visos įrenginio detalės yra panašios, bet ir tuo atveju, kai bendras įspūdis yra panašus.

„Apple“ ir „Samsung“ yra iškėlusios viena kitai ieškinius ir kitose šalyse – JAV, Japonijoje, Italijoje, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje bei Australijoje.

Šiandien Prancūzijos teismas turėtų priimti sprendimą dėl „Samsung“ skundo, esą „Apple“ išmaniajame telefone „iPhone 4S“ pažeisti jos 3G technologijų patentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius