Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugumo spraga leidžia gyvai stebėti „Trendnet“ klientų apsaugos kamerų transliacijas

Kompanijos „Trendnet“ namų apsaugai skirtas vaizdo kameras turintys klientai pasipiktino sužinoję, kad jų namuose įrengtų kamerų transliacijas gali stebėti pašaliniai. Dėl programinėje įrangoje paliktos saugumo spragos prie šių transliacijų galima prisijungti ir neturint slaptažodžio.
Internete pašaliniai asmenys gali stebėti „Trendnet“ klientų įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų transliacijas.
Internete pašaliniai asmenys gali stebėti „Trendnet“ klientų įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų transliacijas. / Reddit.com/user/Gl0we nuotr.
Temos: 1 Internetas

Vienam tinklaraštininkui paviešinus informaciją apie dalies „Trendnet“ stebėjimo kamerų pažeidžiamumą, populiariuose interneto forumuose pasipylė nuorodos, kurias paspaudus galima žiūrėti saugumo kamerų transliuojamus vaizdus, skelbia BBC. Iš viso internete paskelbta beveik 700 adresų, kuriais galima stebėti kitų žmonių namuose ar biuruose įrengtų vaizdo kamerų transliacijas.

Kompanijos klientai išreiškė susirūpinimą dėl to, kad pašaliniai gali stebėti vaikų miegamuosius ir kitas patalpas, kuriose įrengtos kameros. Kiti klientai, sužinoję apie šią spragą, suskubo savo vaizdo kameras išjungti.

JAV bendrovė paskelbė sąrašą vaizdo kamerų, kurių savininkams gresia pavojus būti stebimiems, o taip pat sukūrė programinės įrangos papildymus, kurie turėtų užkirsti tam kelią.

„Mes apie tai sužinojome sausio 12 dieną. Iki šiol savaitės mes nustatėme 26 modelius. Septyniems iš jų jau išleisti programinės įrangos atnaujinimai. Likusiems modeliams atnaujintą įrangą tikimės išleisti šią savaitę“, – nurodė „Trendnet“ rinkodaros direktorius Zakas Woodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius