Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši paprasti būdai, kaip gauti daugiau laisvos vietos savo „iPhone“ telefone

16 GB talpos „iPhone“ telefonai arba „iPad“ tiek vidinės atminties neturi – iš tiesų juose yra maždaug 13 GB vietos jūsų byloms, nes dalies talpos reikia, pavyzdžiui, operacinei sistemai.
iPhone 6
iPhone 6 / Scanpix nuotr.

Businessinsider.com pateikia kelis žingsnius, kaip optimizuoti užimamą vietą jūsų „iOS“ įrenginiuose ir jei griežtai jų laikysitės, įrenginys atsiras bent šiek tiek daugiau veitos.

Išjunkite „iCloud“ nuotraukų biblioteką ir atsisiųskite „Google Photos“

„Google Photos“ yra labai svarbi aplikacija norint sutaupyti vietos, jei darote nuotraukas ar vaizdo įrašus su savo „iPhone“

Iš pirmo žvilgsnio idėja įsirašyti dar vieną aplikaciją tuomet, kai stengiatės sutaupyti vietą telefone, gali pasirodyti lyg prieštaraujanti sveikai nuovokai, tačiau „Google Photos“ yra labai svarbi aplikacija norint sutaupyti vietos, jei darote nuotraukas ar vaizdo įrašus su savo „iPhone“.

Kadangi aplikacijos talpa debesyse yra neribojama, galite išsaugoti kiekvieną padarytą nuotrauką „Google“ serveriuose. Vėliau galite ištrinti telefone esančias nuotraukas.

Žinoma, „iCloud“ daro tą patį, ką ir „Google Photos“, tačiau šioje aplikacijoje talpa apribota iki 5 GB ir prisipildo labai greitai , todėl dažnai tenka matyti įkyrius iššokančius perspėjimus.

„iCloud“ nuotraukų biblioteką galite išjungti nuėję į „Settings“, „Photos and Camera“ ir pasirinkę „disable „iCloud“ Photo Library“.

Tiesa, nuotraukos, jas įkėlus į „Google Photos“, savaime iš telefono neišsitrina ir tą reikia padaryti rankiniu būdu.

Ištrinkite vaizdo įrašus, kurių nebereikia

Vaizdo įrašai, TV laidos ar muzikiniai klipai dažnai taip praguli metus telefone, o kaskart juos pamačius ranka ištrinti taip ir nepakyla. Tačiau ištrynę iš telefono jų neprarasite – vaizdo įrašai bus išsaugoti „iCloud“ jūsų turimuose 5GB duomenų.

Vaizdo įrašus taip pat galima įkelti į „Google Photos“.

Išjunkite „My Photo Stream“ ir neprenumeruokite kitų pasidalintų nuotraukų albumų.

„My Photo Stream“ automatiškai visas „Apple“ įrenginiu padarytas nuotraukas nusiųs visiems kitiems, kurie prijungti prie „iCloud“ paskyros. Pavyzdžiui, nuotrauka, kurią padarėte savo „iPad“, nukeliaus į „iPhone“ ir atvirkščiai.

„iCloud“ nuotraukų dalinimosi aplikacija leidžia automatiškai išsiųsti nuotraukas draugams ir šeimos nariams, kurie jus prenumeruoja. Tai veikia ir atvirkščiai. Nuolat gauti nuotraukas iš kitų smagu, tačiau tai perpildo ir telefono atmintį.

Kad išjungtumėte šią funkciją, pasirinkite „Settings“, „Photos and Camera“, ir išjunkite „My Photo Stream“ ir „iCloud Photo Sharing“.

Pasižiūrėkite, kurios aplikacijos užima daugiausiai vietos

Kai kurios aplikacijos, kaip „iMovie“, „Keynote“, „Pages“ ir „Numbers“ yra naudojamos nedažnai ir apkrauna įrenginį

Kai kurios aplikacijos, kaip „iMovie“, „Keynote“, „Pages“ ir „Numbers“ yra naudojamos nedažnai ir apkrauna įrenginį, tad jų galima ir atsisakyti.

Tam kad pasitikrintumėte, kokios kitos aplikacijos užima daugiausiai vietos, nueikite į „Settings“, „General“, „Usage“ ir „Manage Storage under Storage“.

Išvalykite žinutes „iMessages“

Laikui bėgant „iMessages“ gali užimti daug vietos, ypač, jei įrenginyje turite krūvą nuotraukų, GIF ar garso pranešimų.

Nueikite į „iMessages“, pasirinkite „Edit“ ir ištrinkite kiekvieną nereikalingą pokalbį. Kad išjungtumėte automatinį žinučių saugojimą, nueikite į „Settings“, pasirinkite „Messages“ ir paspauskite „Keep Messages“.

Žinutės nustatytos taip, kad nuolat liktų jūsų įrenginyje, tačiau galima padaryti, kad jos automatiškai išsitrintų, pavyzdžiui, po mėnesio.

Pasirinkite muzikos transliacijų aplikaciją

Šūsnis muzikos jūsų telefone yra garantuotas būdas užkišti visą įrenginio vietą.

Muzikos, kurią įsigijote „iTunes“, galite klausytis nemokamai iš „iCloud“ ir ši muzika neįeina į jūsų 5 GB limitą. Tačiau muzikos klausytis galima ir per kitas programas kaip „Spotify“ , „Apple Music“ ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius