-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siekdama apsaugoti vartotojų privatumą, „Google“ pradeda šifruoti paieškos sistemos rezultatus

Technologijų milžinė „Google“ planuoja vartotojų paieškas padaryti kur kas privatesnes. Šis sprendimas yra didesnės bendrovės kampanijos dalis, skirta apsaugoti vartotojus nuo programišių ir šalių vyriausybių stebėjimo.
„Google“ biure
„Google“ biure / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Washington Post“ praneša, kad pirmoji bendrovės stotelė, kur bus šifruojamos vartotojų paieškos, yra Kinija. Šis „Google“ žingsnis ignoruojant griežtą Kinijos cenzūrą – atsakas Pekinui į ankstesnius ginčus su Kinijos pareigūnais dėl cenzūros – interneto vartotojams leidžiama lankytis tik valdžios patvirtintuose tinklalapiuose.

„Google“ ketina įdiegti šifruotus paieškos rezultatus visame pasaulyje. Kuriuo metu pakitimai bus įgyvendinti kitose valstybėse, kol kas nepranešama.

2010 m. „Google“ operacijas Kinijoje perkėlė į pusiau autonominį Honkongą ir dabar jai priklauso vos 5 proc. Kinijos paieškų rinkos.

„Google“ nutarė užtikrinti vartotojų privatumą po to, kai buvo atskleisti faktai apie neregėto masto JAV Nacionalinės saugumo agentūros vartotojų šnipinėjimą.

„Šis praėjusią vasarą paaiškėjęs faktas paskatino siekį dar labiau sustiprinti mūsų tinklus. Vienas iš daugelio pakeitimų, kuriuos mes padarėme per praėjusį mėnesį, yra užšifruoti „Google“ paieškas, – „Google“ pašnekovas sakė „Washington Post“. – Ji grindžiama mūsų darbu per pastaruosius kelerius metus, kai mes dirbome, kad mūsų paieškos būtų automatiškai užkoduojamos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius