Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: kai realybė lenkia svajones

Jei kas būtų pasakęs, kad pirmame 2009-ųjų „Skaitmeniniame kode“ rašysiu apie siuvimo mašinas ir automobilių gremžtukus, būčiau garsiai nusijuokęs. Bet štai, sėdžiu ir rimtu veidu maigau klavišus.
Siuvimo mašina
Siuvimo mašina / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Siuvimo mašinos pradėtos gaminti prieš pusantro šimto metų. Ir iki šiol, kai kas pasakydavo „siuvimo mašina“ (o tai nutiko gal kelis kartus gyvenime), visada įsivaizduodavau kokius 20 kg sveriantį sovietinį instrumentą su sukama rankena. Tokią mama turi.

Bet pamatęs naujausią kompanijos „Brother“ siuvimo mašiną „QuattroT 6000D“ net žagtelėjau – ja gal net aš savo sudriskusius džinsus susiadyčiau.

Siuvinio paveikslėlį galima įkelti į didžiulį siuvimo mašinos ekraną (kuris, beje, yra jautrus lietimui – jokių mygtukų), jame taip pat galima leisti siuvimo pamokas, žaisti žaidimus, rašyti interneto dienoraštį... Na gerai, du paskutinius pats išgalvojau. Nors kas žino, gal ateityje siuvimo mašinoje ir internetą bus galima „pajungti“. Kol kas informaciją į siuvimo mašiną galima įkelti per 3 USB jungtis.

Ir tai dar ne viskas. Galima net tiesioginę siuvimo transliaciją žiūrėti! Siuvimo vietą apšviečia 56 dienos šviesos diodai (LED), o tiesiai virš adatos įmontuota kamera leidžia jau minėtame ekrane stebėti siūlų vingius. Ketvirtis milijono spalvų ekrane neleis suklysti – siūlas tai, ar kraujas iš pradurto piršto.

Šimtmetį siuvimo rinkoje dirbanti kompanija „Brother“ siuvimo mašiną „Quattro 6000D“ pristatė prieš kelias dienas, o į prekybą žada paleisti jau šįmet. Nors kaina oficialiai neskelbiama, komentatoriai internete čiulba, kad ji gali viršyti 10 tūkst. JAV dolerių (apie 24 tūkst. Lt). Daugiau apie netolimos ateities mašiną galite pasiskaityti kompanijos tinklalapyje Brother-usa.com.

Šiltas skrebiklis

Na gerai, grįžtu į realybę, vis tiek siuvimu artimiausiu metu neužsiimsiu. Užtat netrukus teks kapstyti mašiną iš po kokių 15 cm sluoksnio sniego. Tikiuosi, bus tik sniegas – labiausiai nervina plastmasiniu „skrebikliu“ grandyti apledėjusį stiklą.

Tiesa, jei turėčiau „Belaidį šildomą mašinų stiklų valiklį“ (originalus pavadinimas – tas pat, tik angliškai) problemų nekiltų. Kaip išduoda pavadinimas, jo viršūnė kaitinama. Gamintojai teigia, kad tai palengvina tą nemalonų darbą. Valiklį [MERGAITĖS – nežinau kaip jį vadinti lietuviškai, help...] šildo elementai, kuriuos galima įkrauti per mašinoje įrengtą cigarečių pridegiklį. Be to, valiklio viršūnė peršviečiama ir gali šviesti, tad net naktį matysite kiekvieną leduką ant stiklo. Gaila, kaina didoka – Maplin.co.uk jį galima įsigyti už 25 svarus sterlingų (apie 90 Lt).

Draugiškas drausmintojas

Sėdus už vairo, vienas labiausiai nervinančių dalykų būna gulintys policininkai. Suprantu, prilėtinti reikia, bet kodėl jie tokie aukšti? Negi neužtenka kokio mažo kupstelio?

Tokių minčių apsėsti dizaineriai (o gal tiksliau būtų juos vadinti išradėjais?) Jae-yun ir Jong-Su Lee sugalvojo gulintį policininką, kuris, artėjant prie jo tinkamu greičiu, „prisiploja“ prie kelio. Na, šioks toks „gumbelis“ lieka, bet ne toks aukštas. O jei mašina važiuoja per greitai, gulintis policininkas „išsilenkia“ ir taip pamoko „kelių erelius“. Gaila, tai tik idėja ir visiškai neaišku, ar ji apskritai taps realybe...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius