Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: „kostminiai“ telefonai

Turiu vieną pažįstamą, kuri mėgsta žodį „kostmosas“. Įtariu, šį žodį ji pavartotų ir paprašyta trumpai apibūdinti naujuosius „Sony Ericsson“ telefonus „Aino“ ir „Satio“.
„Sony Ericsson“ telefonas „Aino“.
„Sony Ericsson“ telefonas „Aino“. / Gamintojo nuotr.

Gabumais fotografijos srityje pasižyminčio „Satio“ ir melomanams skirto „Aino“ pavadinimai išties stebina.

Iš pradžių mane nustebino ir jų reklama („tyzeris“), pasirodžiusi dar pirmoje metų pusėje, kurioje telefonai išgirti kaip patogūs, paprasti valdyti, greiti, stilingi.

Pagaliau jų sulaukiau, tačiau gavęs išbandyti stebuklų neužčiuopiau. Na, valdyti juos patogu, visos reikiamos funkcijos yra, taip pat jie turi malonių smulkmenų, yra išvaizdūs, bet tikrai netobuli.

Nors gal pats kaltas, kad mintyse užkėliau viltis (ir reikalavimus) pernelyg aukštai.

„Satio“

Lietimui jautriu ekranu valdomas telefonas „Satio“ neturi klaviatūros, tik kelis mygtukus šonuose fotoaparatui valdyti. Tai kiek neįprasta, bet galbūt reikia tik priprasti. Juk jau ir fotoaparatai gaminami su lietimui jautriais ekranais.

Gamintojo nuotr./„Sony Ericsson“ telefonas „Satio“.
„Sony Ericsson“ telefonas „Satio“.

Telefono fotoobjektyvas nėra itin didelis, tačiau geba išskirti net 12 mln. taškų. Šį skaičių pamačiusio fotografo reakcija buvo maždaug tokia: „Net mano fotoaparatas tiek neturi.“ Taip, taškų daug, bet šioje situacijoje tai nebūtinai privalumas. Mat apdoroti tokį kiekį duomenų reikia galingo „varikliuko“. Todėl fotografuojant kelis kadrus iš eilės „Satio“ priverčia šiek tiek palaukti, kol failai apdorojami.

Tačiau nuotraukų kokybė išties stebina. Net tamsoje nuotraukos pakankamai ryškios, mat „Satio“ turi pakankamai galingą „Xenon“ blykstę.

Taip pat telefonu patogu naršyti internete, prie kurio jis gali prisijungti ir Wi-Fi ryšiu. Net mažiausios raidės 3,5 colio ekrane matomos aiškiai. Visgi pirštu pataikyti ten, kur nori, ganėtinai sunku, o valdymo lazdelę galima tik „pririšti“ prie telefono (bent man patogiau, kai ji įsikiša į patį telefoną, kur nors šone).

Žiūrėti vaizdo klipus „Youtube“ tiek ekrano, tiek garso per akis, tačiau muzikai klausyti tai ne pats geriausias variantas. Telefonas net neturi standartinio ausinių lizdo, o komplekte pridedamos firminės ausinės, atvirai sakant, ne itin patogios.

„Satio“ taip pat turi GPS imtuvą, taigi su juo tikrai nepasiklysite. Jame įdiegta „Google Maps“ programa leidžia net rodyti maršrutą iš vieno taško į kitą su nuorodomis, kur ir kada sukti.
Telefonas turi microSD kortelių skaitymo lizdą, o komplekte pridedama 8 gigabaitų (GB) talpos kortelė. Svarbiausia nepalikti namuose.

„Satio“ kaina – apie 2 tūkst. Lt.

„Aino“

Lietuviško vardo Ainis reikšmė yra „palikuonis“. „Sony Ericsson“ telefonui „Aino“ ši reikšmė puikiai tinka – jį galima vadinti to paties gamintojo „Walkman“ serijos telefonų palikuoniu.
Kartu su telefonu pridedama „Bluetooth“ ryšiu veikianti belaidė laisvų rankų įranga, kuri atstoja mini grotuvą. Naudojant šį priedą muzikos galima klausyti nuo telefono atsitraukiant maždaug 10 metrų.

Keista tai, jog pats telefonas neturi ausinių lizdo, jis yra tik minėtame priede. Taigi jei priedą paliksite namuose ar jo elementas išsikraus, muzikos galėsite klausytis tik garsiai. Tačiau tai nėra taip blogai, kadangi telefone įmontuoti išties maloniai grojantys garsiakalbiai.

3 colių įstrižainės ekraną turintis telefonas valdomas klaviatūra. Klaviatūrą užslinkus ekranas tampa jautrus lietimui. Jame atsiranda penkios ikonos, kurios leidžia valdyti fotoaparatą, peržiūrėti nuotraukas ar vaizdo failus, įjungti muziką ar radiją.

Tačiau tik tai ir galima valdyti lietimui jautriu ekranu – meniu tampa neprieinamas. Atslinkus klaviatūrą, ekrano jautrumas lietimams išsijungia. Išties, įdomus ir tuo pačiu metu keistas sprendimas.

Šis telefonas taip pat turi microSD kortelių skaitytuvą, komplekte pridedama 8 GB talpos kortelė. Taip pat komplekte rasite specialų stovą telefono ir jo priedo elementui įkrauti.

Kaina – apie 1400 Lt.

15min.lt skaitytojo nuotr./Iš popieriaus išlankstytas „Windows“ logotipas.
Iš popieriaus išlankstytas „Windows“ logotipas.

„Windows 7“ iškeliauja pas...

„15min“ skaitytojai „Windows“ logotipus gamino iš medžio lapų, kaštonų, stiklo, popieriaus, sukurtų kompiuteriu... Tačiau verčiausiu „Windows 7 Ultimate“ operacinės sistemos redakcija ir „Microsoft Lietuva“ išrinko Martyno sukurtą „Windows“ logotipą, kurį jis išlankstė iš popieriaus (žr. nuotr.). O „Windows“ logotipą numezgusiai Ingai Beiniūtei už idėją ir įdėtą darbą „Microsoft“ dovanoja „Wireless Netbook Optical Mouse 3000“. Sveikinu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius