Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: naudingi papildai

Kalėdos – puiki proga papildyti ar atnaujinti savo „arsenalą“, prisidengiant gerumo dvasia. Jei žmona ar koks kitas šeimos finansų „auditorius“ klaus, kurių galų pirkai naują pelę ar kokį laikrodį, gali pasiteisinti: „Čia ne man, o kompiuteriui. Jam irgi šventė.“
„Bluetooth watch MBW-150“.
„Bluetooth watch MBW-150“. / Gamintojo nuotr.

Nors man kompiuteris tėra priemonė darbui ir pramogoms, rinkdamasis jį ar priedus (klaviatūra, pelė, ausinės...) visada orientuojuosi į patogumą. Kas iš to, kad sutaupysi kelis litus, jei paskui kelis metus turėsi kankintis.

Todėl, nors nesu „Apple“ gerbėjas, vienas naujausių šios kompanijos gaminių – „Magic Mouse“ pelė – iškart patraukė dėmesį. Vientiso korpuso, glotni kompiuterinė pelė neturi nei mygtukų, nei ratuko, tačiau gali atlikti kur kas daugiau, nei dauguma jos konkurenčių. Tai jai leidžia lietimui jautrus paviršius, fiksuojantis visus prisilietimus.

Tiksliau, pelė turi vieną mygtuką – paspaudžiamą paviršių. Jei spaudžiant pirštas laikomas kairėje, fiksuojamas kairysis mygtuko paspaudimas, jei dešinėje – dešinysis. Nors ratuko nėra, „skrolinti“ galima pirštu braukiant per pelės vidurį.

Gamintojo nuotr./„Apple“ „Magic mouse“.
„Apple“ „Magic mouse“.

Taip pat galima nusistatyti papildomas funkcijas. Pavyzdžiui, brūkštelėjimą dviem pirštais iš kairės į dešinę ar atvirkščiai, nustatyti kaip „atgal/pirmyn“ funkcijas ir taip vartyti nuotraukas albume ar naršyti po puslapius internete. Arba priartinti vaizdą ekrane „skrolinant“ nuspaudus „Ctrl“ mygtuką.

Nors pelė sukurta specialiai „Apple“ „Macbook‘ams“, prijungti ją galima ir prie „Windows“ operacinę sistemą naudojančio kompiuterio. Tik tuomet reikės atsisiųsti tvarkyklę („draiverį“) iš gamintojo svetainės. Deja, net ir jį įdiegus papildomų šios pelės funkcijų naudoti negalėsite – tik spaudinėti mygtuką ir „skrolinti“.

„Magic Mouse“ išties patraukliai atrodo ir yra funkcionali, bet gali nepatikti mėgstantiems apglėbti pelės korpusą visu delnu – jos forma panaši į telefoną „nupjautu“ viršumi ir galu, pelytė neturi jokių įlinkimų ar iškilimų, kurie leistų jai „įsitvirtinti“ delne patogiau.

Kaina – apie 270 Lt.

Telelaikrodis

Dovanų galima paieškoti ne tik kompiuteriui, bet ir telefonui. Geriausias ausies draugas tikrai nesupyks, jei dalį jo funkcijų perleisite... laikrodžiui. Pavyzdžiui, „Sony Ericsson“ gaminiui „Bluetooth watch MBW-150“.

Nuo paprasto laikrodžio nesiskiriantis aparatėlis geba kur kas daugiau, nei tik rodyti laiką. „Bluetooth“ ryšiu „suporavus“ jį su mobiliuoju telefonu, laikrodis vibruodamas praneša apie skambutį, be to, ekranėlyje rodomas skambinančiojo vardas, jei jis yra telefonų knygoje, arba telefono numeris. Taip pat laikrodis praneša apie naują SMS.

Laikrodis padės išvengti ir nepatogių situacijų, kai būnant svarbiame susitikime ar imant interviu skambina draugas ir telefonas žviegia „Nu gde že ručki“ – laikrodžio šone esančiais mygtukais galima išjungti telefono skambučio garsą ar skambutį atmesti.

Laikrodžiai yra trijų rūšių: klasikinis, vadovams ir muzikos mėgėjams. Pastaruoju galima valdyti ir telefono muzikos grotuvą: paleisti, sustabdyti, prasukti ar pagarsinti dainą.

Laikrodžio elementas įpakraunamas specialiu įkrovikliu. Elementui baigiant išsikrauti, jis atsijungia nuo telefono taip taupydamas energiją iki kito įkrovimo.

Nesu mados ekspertas, bet laikrodis man atrodo išvaizdus ir gana praktiškas. Tačiau sunkokas. Nors gal ir gerai kartais pasitreniruoti.

Laikrodį patartina naudoti su „Sony Ericsson“ telefonais (bent jau su maniškiu „Samsung“ jis nenorėjo draugauti). Kaina – apie 350–400 Lt.

Projektas Toostis.com

Peržvelgti kas, kur ir kada vyks šiais laikais tikrai darosi sunku, tačiau praleisti gerą renginį gaila.

Čia gali pagelbėti tinklalapis Toostis.com, kuriame platinama informacija apie įvairiausius renginius Lietuvoje, o kartais – ir už jos ribų (nuo spektaklių iki parodų, nuo seminarų iki kino seansų).

Įrankis gali būti ypač naudingas „tūsintis“ ekspromtu mėgstančiam jaunimui: užėjus į tinklalapį jame rodomi artimiausiu metu vyksiantys renginiai. Užsiregistravus tinklalapyje galėsite kartu su draugais planuoti, kur eisite, susidėlioti renginių kalendorių ir t.t.

Nors kam gaišti laiką prie ekrano – pirmyn į miestą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius