Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: technologijos ir stilius

Ko gero, visi nori atrodyti stilingi, atviri naujovėms, tačiau prie kiekvienos naujovės reikia taikytis, mokytis, pratintis. Galiausiai išsirenkame tašką, kuriame bent keleriems metams sustojame.
Bevielė laisvų rankų įranga „Orb“.
Bevielė laisvų rankų įranga „Orb“. / Gamintojo nuotr.

Aš vis galvoju, kad reikėtų iš dabartinio „taško“ pasislinkti bent nusiperkant laisvų rankų įrangą, kadangi neretai vairuojant automobilį sulaukiu skambučio. Tačiau vis nerandu patogaus įrenginio: ausinių laidai pinasi, o bevielių įrenginių nėra kur laikyti (visą laiką ant ausies juk nesinešiosi – atlėps).

„Hybra Advance Technology Inc.“ ir „AbsolutelyNew Inc.“ rado išeitį – žiedo formos bevielę laisvų rankų įrangą „Orb“. Kol jos nenaudoji, gali nešioti kaip žiedą, o jei kas skambina, tereikia jį nusiimti ir, išlenkus „S“ formos „ausinę“, užsidėti ją ant ausies. Kitaip nei įprasta bevielė įranga, „Orb“ garsą skleidžia silpna vibracija, todėl į ausį kišti nieko nereikės – užteks to, kad įrenginys liesis prie ausies.

Ant žiedo yra lankstus ekranėlis, kuriame rodoma trumpa informacija: skambintojo vardas, kalendoriaus priminimai ar kitas tekstas.

Žiedai bus įvairių dydžių – išsirinkti galės tiek liekna blondinė, tiek storpirštis alaus mėgėjas. Bus galima įsigyti tiek paprastų, dėmesio neatkreipiančių žiedų, tiek padabintų svarovskiais.

Prekyboje „Orb“ turėtų pasirodyti kitų metų sausį, jo kaina sieks 130–175 JAV dolerius (315–425 Lt).

Nokia N86

Gamintojo nuotr./Nokia N86.
Nokia N86.

Prie tokios laisvų rankų įrangos derėtų atsinaujinti ir telefoną. Aišku, „kiečiausiai“ atrodo lietimui jautrūs telefonai, bet pereiti nuo paprasto SMS ir skambinimui tinkamo telefono gali būti sunkoka.

„Nokia N86“ pavadinčiau tarpiniu variantu: galimybėmis jis tik nežymiai nusileidžia naujausiems lietimui jautriems telefonams, tačiau valdyti jį lengva, kaip dukart du.

Labiausiai nustebino fotografavimo galimybės: 8 mln. taškų „Carl Zeiss“ objektyvas su LED blykste nenuvylė net tamsoje, o filmuotą vaizdą ne gėda rodyti ir kompiuterio ekrane. Pirmadienį buvau Lukiškių aikštėje ir šiuo telefonu šiek tiek pafilmavau burbulų leidimo akciją („burbuliatorių“) – vaizdo įrašą galite pažiūrėti paspaudę šią nuorodą

Itin smagi „Landscape“ (angl. kraštovaizdis) funkcija: nufotografavus pirmą nuotrauką, telefoną tereikia pasukti į šoną ir jis pats fotografuoja toliau (spaudžiant mygtuką telefonas nežymiai sujuda, taigi ši funkcija leidžia užfiksuoti „tiesesnį“ vaizdą). Nufotografavęs 6 kadrus, telefonas pats juos sujungia į vieną pailgą nuotrauką ir išsaugo kaip vieną failą.

Telefonas turi ir muzikos grotuvą, kurio galima klausyti tiek įjungus vidinius garsiakalbius, tiek prijungus ausines. Beje, telefonas atslenkamas dviem kryptimis – atslinkę aukštyn turėsite skaičių klaviatūrą, o pastūmę žemyn – 4 mygtukus grotuvo ar fotoaparato valdymui. Kelias savaites jį pasinešiojau, rodos, klibėti nesiruošia.

O kur dar žemėlapiai, GPS, 3G internetas... Tiesa, 2,6 colių ekranas dar turi kur plėstis ir galėtų būti kiek didesnis. Dar vienas privalumas – itin taupus elementas, leisiantis klausytis muzikos daugiau nei parą, kalbėti telefonu 7 val., o filmuoti kelias valandas.

Nesakau, kad jis tobulas, tačiau geras variantas nemėgstantiems telefonų su lietimui jautriais ekranais. Jo kaina – apie 1,6 tūkst. Lt.

G.Gasiulio nuotr./Kraatovaizdžio nuotrauka, fotografuota su Nokia N86.
Kraštovaizdžio nuotrauka, fotografuota su „Nokia N86“.

Tinklaraščių dėžė: Gmarketingas.lt

„Verslas – karo laukas!“ – skelbia tinklaraštis Gmarketingas.lt. Tinklaraštyje, pavadintame „Lietuvos partizaninio marketingo sąjūdis“, rasite apžvalgų, pastebėjimų ir patarimų rinkodaros tema. Tinklaraštį prižiūrintis Žydrūnas ragina ne tik skaityti, bet ir rašyti patiems. „Dienoraštyje rasite daugybę straipsnių, kuriuose išsamiai nagrinėjama, kaip versle pritaikomi konkretūs partizaninio marketingo metodai. Dienoraščio skaitytojai gali užsisakyti naujienlaiškį ir gauti e.knygą „Partizaniniai metodai e. rinkodaroje“. Taip pat planuojama pristatyti e.knygą „Skandalo reklamos anatomija“ – skaitytojus vilioja tinklaraščio Gmarketingas.lt savininkas.

Tinklaraščius rubrikai siūlykite el. p. ITkodas@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius