Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: technologijų svoris

Sako, technologijos lengvina gyvenimą. Na, nežinau kaip jūsų, bet mano pilvą jos tik augina. Užaugino taip, kad pastarosiomis savaitėmis ėmiau galvoti, jog būtų gerai užsirašyti į sporto klubą.
Mandagios durys
Mandagios durys / Dienraščio „15 minučių“ archyvo nuotr.
Temos: 1 Technologijos

Ne, situacija dar netragiška, nepasilenkęs pėdas dar matau. Tiesiog neramu, nes situacija pamažu blogėja.

Nežinau, ar dėl to derėtų kaltinti tik technologijas, bet bent jau dalį kaltės jos privalo prisiimti. Kompiuteris, internetas, telefonas – ko daugiau reikia? Užtenka ir darbui, ir poilsiui. Ir, rodos, kuo toliau, tuo mažiau judėsime.

Mandagios durys

Išradimais garsėjantys korėjiečiai kartais pasiūlo ir keistų dalykų. Štai daiktus su ekranais (elektroninius nuotraukų rėmelius, reklamos ekranus ir pan.) gaminanti firma „Elivision“ sugalvojo į duris įstatyti 17 colių skystųjų kristalų ekraną bei garsiakalbį. Pirmą kartą pamatęs šias duris pagalvojau, kad ekranas įtaisytas vidinėje durų pusėje – vietoje akutės. Būtų tikrai įdomus pasiūlymas. Tačiau, pasirodo, ekranas skirtas atėjūnams. Ką jame galima transliuoti? Ką nori – žinutę („Ekrano rankomis neliesti. Nedaužyti. Ir jokiu būdu nevogti“ ar pan.), buto numerį, transliaciją iš vidaus („Labas, tu pas mane?“) ar tiesiog gražų vaizdelį.

Durų kaina neskelbiama – matyt, kol kas stebi paklausą. Beje, akutės šiose duryse apskritai nėra...

Belieka įsitaisyti kamerą šalia stalo, kitą – už durų ir bus galima kone pilnavertiškai bendrauti su atklydėliais neatsitraukiant nuo „Solitaire“.

Akylos nosinaitės

Visgi tokios durys saugumo neprideda. Ypač jei skelbiama, kad šeimininko nėra namie. Kažkam gani panižti nagai patikrinti, kas tuose namuose liko. Tačiau diegti įmantrių stebėjimo kamerų ar samdyti saugos tarnybos neverta – užtenka nusipirkti „slaptąsias nosinaites“. Iš šono daiktas atrodo lyg įprasta nosinaičių dėžutė, tačiau joje įmontuota kamera, galinti filmuoti vidutinės raiškos vaizdą, taip pat pasirinktinai 2-16 gigabaitų talpos atminties kortelė bei įkraunama baterija, laikanti iki 6 valandų. Galima stebėti ne tik vagis – palikus šalia kompiuterio sužinosite, kas, be jūsų, juo naudojosi. Taip pat pravers antrąja puse ar aukle nepasitikintiems asmenims. Vaizdą ši dėžutė gali įrašyti net nakties tamsoje. Be to, galima nustatyti, kuriomis valandomis pradėti įrašinėti arba kad kamera įsijungtų nuo judesio.

Galimybė slapčia stebėti kitus kainuos 600 dolerių (1,5 tūkst. Lt). Pirkinio ieškokite Brickhousesecurity.com.

Darbui griuvėsiuose

Šiaip jau ne visi, dirbantys kompiuteriu, sėdi biure. Jo reikia, pavyzdžiui, ir inžinieriams ar geologams. Gi ten tiek formulių suvesti reikia, skaičiavimų atlikti... Tačiau paprastas kompiuteris statybose ar atšiaurioje taigoje kažin kiek atlaikytų, o ir nešioti juos nepatogu. Tam kuriami „tvirtieji“ kompiuteriai. „Motion Computing“ neseniai išleido naują kompiuterį, kodiniu pavadinimu J3400. Jį galima naudoti net dirbant patį pavojingiausią darbą (išskyrus vulkanų gesintoją) – kompiuterio ekranas, kietasis diskas ir kitos detalės yra atsparios dulkėms ir smūgiams. Be to, ekranas yra itin ryškus, taigi nekils problemų dirbti net spiginant saulei. Papildomas elementas užtikrins nenutrūkstamą darbą visą dieną. Taip pat kompiuteryje įmontuota 2 megapikselių kamera ir mikrofonas, taigi darbo rezultatus galima iškart įrašyti. Kompiuteris nėra itin galingas, tačiau jis sukurtas ne žaidimams, o darbui.

Statybininkai, inžinieriai, mokslininkai ar tiesiog skaitliukų tikrintojai, turintys atliekamus 2,3 tūkst. dolerių (apie 5,9 tūkst. Lt), šį kompiuterį gali užsisakyti Motioncomputing.com tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius