-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skraidantis „Honda“ stebuklas: greičiausias ir taupiausias

Yra kompanijų, kurių veiklos sritis yra neįtikėtinai plati. Pavyzdžiui, „Samsung“ gamina ne tik išmaniuosius telefonus ir televizorius, bet ir ekskavatorius bei didžiulius prekybinius laivus. Galbūt tokių gamybinių aukštumų „Honda“ ir nesiekia, tačiau šis garsus automobilių ir motociklų gamintojas jau kurį laiką dairosi į dangų. Ar esate ką nors girdėję apie „HondaJet“ ir jos rekordus daužantį lengvąjį reaktyvinį lėktuvą?
„HondaJet“
„HondaJet“ / HondaJet.com iliustr.

Galbūt tai nuskambės kaip staigmena, bet „Honda HA-420 HondaJet“ yra pirmasis „Honda Aircraft Company“ lėktuvas, tačiau jau dabar yra laikomas pažangiausiu pasaulio lengvuoju verslo klasės lėktuvu.

Ir tai nėra tik pasipūtėliškos „Honda“ marketingo komandos pagyros – „HondaJet“ negailestingai vieną po kito naikina savo klasės rekordus. O skraido mažiau nei metus, nes pirmieji orlaiviai pirkėjams buvo pristatyti tik praeitų metų gruodį. Kuo šis lėktuvas toks ypatingas?

Visų pirma, vienas iš ryškiausių dizaino elementų – aukštai virš sparnų sumontuoti lėktuvo varikliai. Pats „HondaJet“ yra žemasparnis, tačiau reaktyvinius variklius norėta tvirtinti aukščiau, nes taip kabinoje yra pastebimai mažiau triukšmo Mažiau pastebima, tačiau tokia pat svarbi, yra ir fiuzeliažo forma, kuri buvo ilgą laiką tobulinta naudojant kompiuterines simuliacijas ir bandymus vėjo tunelyje.

Lėktuvo korpusas pagamintas iš kompozitinių medžiagų, o sparnai – iš aliuminio. „Honda“ teigia, kad visi šie sprendimai leido pasiekti itin mažas kuro sąnaudas – 20 proc. mažesnes nei kitų šioje klasėje esančių lėktuvų. Salone, pagal pirkėjų pageidavimus, montuojamos keturios arba šešios sėdynės keleiviams, o įgulą sudaro du žmonės. Žinoma, yra įrengtas ir tualetas.

Į kokius titulus nusitaikė „HondaJet“? Kompanijos teigimu, tai yra aukščiausiai pakylantis, tyliausias, taupiausias ir, žinoma, greičiausias savo klasės lėktuvas. Jis gali pakilti į didesnį nei 13 km aukštį ir skristi 782 km/h greičiu. Tuo tarpu bene aršiausias konkurentas „Cessna Citation M2“ kyla vos į 12,5 km aukštį ir išvysto 748 km/h greitį.

VIDEO: HondaJet Walk Around (1st look) & Review

Skirtumas, regis, mažas, todėl „Honda“ nusprendė įrodyti savo pranašumą ir neseniai sulaužė seną rekordą ir iš Naujojo Džersio nuskrido į Floridą vos per dvi valandas ir 51 minutę. Žinoma, labiausiai kompanija didžiuojasi tuo, kad lėktuvas sunaudoja 17 proc. mažiau kuro nei artimiausi konkurentai.

Kiek kainuoja šis lėktuvas? Tai – bene brangiausia „Honda, nes ant „HondaJet“ stiklo puikuojasi keturių milijonų eurų kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius