Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skype“ nusipirko grupinio bendravimo servisą „GroupMe“

Nedaug laiko praėjo nuo tada, kai „Microsoft“ nusipirko kompaniją „Skype“, ir vis labiau ryškėja bendros komandos kryptis. „Skype“ vis aktyviau nori žengti į mobilių įrenginių rinką, todėl paskelbė, kad perka kompaniją „GroupMe“, kuri prieš metus sukūrė to paties pavadinimo servisą, skirtą grupiniam žinučių siuntimui per mobilius įrenginius.
„Skype“
„Skype“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Skype

Oficialiai pirkimo suma neatskleidžiama, bet neoficialiai kalbama apie 85 milijonus JAV dolerių. Didžiųjų kompanijų kontekste tai nėra labai didelis skaičius (palyginkime su „Motorola“ pardavimu už 12,5 mlrd. dolerių). Tačiau, iš kitos pusės, „GroupMe“ susikūrė vos prieš metus, o dar svarbiau tai, kad pirmasis prototipas buvo sukurtas renginio „TechCrunch Hackday“ metu 2010 m. gegužės mėnesį. Tad, žvelgiant iš šio taško, visai įspūdinga suma vyrukams, kurie vieną dieną tiesiog atvažiavo sudalyvauti su savo idėja IT renginyje.

Ką tai pakeis „Skype“ strategijoje? Viena vertus, „Skype“ jau turi grupinio bendravimo galimybes, bet jos integruotos tik į kompiuteriams skirtą versiją, o mobiliųjų telefonų savininkų rinka nėra paliesta. Turint omenyje, kad konkurentai nesnaudžia – prisiminkime „Facebook Messenger“ ar „Google Huddle“ – „Skype“ turės savo atsaką, kartu su „Microsoft“, „Nokia“ ir „Windows Phone 7“ užnugaryje.

Šaltinis: TechCrunch.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius