-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 07 /18:51

„Skype“ tarnyba vėl „nulūžo“

Interneto pokalbių tarnyba „Skype“ antradienį vėl „nulūžo“. Apie problemas bandant prisijungti praneša tik vartotojai, „Skype“ to kol kas oficialiai nepatvirtino.
„Skype“ vartotojams nepavyksta prisijungti prie tinklo.
„Skype“ vartotojams nepavyksta prisijungti prie tinklo. / 15min.lt nuotr.

Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai iš įvairių pasaulio šalių skelbia negalintys prisijungti prie „Skype“. Naudoti jos negali ir dalis vartotojų iš Lietuvos.

Interneto pokalbių tarnyba tiesiog atsijungė nuo tinklo, o bandant vėl prie jos prisijungti, po kelių minučių pasitinka pranešimas apie tai, jog prisijungti nepavyko. Tiesa, kai kurie vartotojai gali prisijungti prie „Skype“, tačiau susisiekti su kitais vartotojais jiems nepavyksta.

Primename, jog paskutinį kartą „Skype“ veikla sutriko gegužės pabaigoje.

Neseniai „Skype“ už milžinišką 8,5 mlrd. dolerių sumą įsigijo informacinių technologijų gigantė „Microsoft“.

Papildyta 14.12 val.: Apie „Skype“ sutrikimus jau praneša ir kai kurie technologijų temomis rašantys užsienio tinklaraščiai.

„Panašu, kad „Skype“ vėl neveikia, dėl to per „Twitter“ įvairiomis kalbomis skundžiasi daugybė vartotojų iš visos Europos. Didelė dalis jų kaltina „Microsoft“ ir net šios kompanijos įkūrėją Billą Gatesą, bet tai atrodo keista, kadangi milijardų dolerių vertės pirkimas dar galutinai neužbaigtas“, – rašo Techcrunch.com.

Problemas pastebėjo ir pati „Skype“.

„Nedidelė dalis jūsų gali turėti problemų prisijungiant prie „Skype“. Mes bandome išsiaiškinti priežastis ir tikimės artimiausiu metu suteikti daugiau informacijos“, – per socialinį tinklą „Twitter“ praneša „Skype“ atstovai.

Papildyta 15.00 val.: Tarnyba neveikia dešimtyse šalių

Vis daugiau vartotojų praneša apie tai, jog „Skype“ neveikia. Skelbiama, kad tarnyba neveikia kai kuriems vartotojams Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Italijoje, Olandijoje, Bulgarijoje, Baltarusijoje, Kroatijoje, Australijoje, Japonijoje, Malaizijoje, Brazilijoje ir kitose šalyse.

„Mus pasiekė pranešimų, kad kai kuriems vartotojams Didžiojoje Britanijoje „Skype“ veikia normaliai, taigi tarnyba „nulūžo“ ne pasauliniu mastu. Gali būti, kad nedidelis skaičius vartotojų, kuriuos tai paveikė, išplatino žinią po visą pasaulį“, – rašo Engadget.com.

Tuo metu vartotojai abejoja ar iš tiesų, kaip praneša „Skype“, tai palietė tik „nedidelį skaičių“ vartotojų. „Visi mano pažįstami, kurie naudoja „Skype“, negali prisijungti. Beje, taip pat „Skype“ kalbėjo paskutinį kartą smarkiai sutrikus tinklo darbui“, – rašo „Twitter“ vartotojas Paulas M.Watsonas.

„Labai nedaug mano „Skype“ kontaktų yra aktyvūs. Panašu, kad tarnyba veikia tik Šiaurės Amerikos rytinėje pakrantėje“, – rašo „Twitter“ vartotojas Haroldas Jarche.

Kiti vartotojai į situaciją žvelgia su humoru. „Mano „Skype“ ką tik „nulūžo“. „Microsoft“ tikrai smarkiai dirba su naujuoju pirkiniu. Prašau, estai, išraskite alternatyvą“, – skelbia „Twitter“ vartotojas Edwardas Lucas.

Papildyta 15.28 val.: „Skype“ nustatė problemą

„Skype“ praneša nustačiusi „konfigūracijos problemą“, dėl kurios sutriko tarnybos darbas, ir bando ją ištaisyti. Vartotojai raginami būti kantrūs, techninius nesklandumus tikimasi ištaisyti per „maždaug valandą“.

„Jums nereikia nuolat bandyti prisijungti prie „Skype“ – kai tik galės prisijungti, programa tai atliks automatiškai“, – skelbia „Skype“.

Papildyta 15.56 val.: Kai kurie „Skype“ vartotojai praneša, jog tarnyba pamažu atsigauna.

Tiesa, tie, kam pavyksta prisijungti, mato vos kelis prisijungusius kontaktus, o bendras prisijungusių vartotojų skaičius tėra apie 2 mln. (įprastai tokiu metu būna prisijungę bent 10 kartų daugiau vartotojų).

Papildyta 18.51 val.: Dalis vartotojų jau gali prisijungti ir naudotis „Skype“ kaip įprasta, tačiau kai kurie vis dar skundžiasi negalį prisijungti ar susisiekti su pažįstamais.

„Skype“ prieš kurį laiką pranešė, jog situacija pamažu gerėja ir vis daugiau vartotojų prisijungia prie tarnybos.

Kokia antradienio nesklandumų priežastis ir kada „Skype“ galutinai atsigaus, neskelbiama.

Antradienio vakarą buvo nurodoma, jog prie „Skype“ sistemos yra prisijungę per 13 mln. vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius