Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptoje „Google“ laboratorijoje kuriamos ateities technologijos

Laikraščio „The New York Times“ žurnalistams pavyko sužinoti, kad kompanija „Google“ turi slaptą laboratoriją, dar žinomą kaip „Google X“.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be to, žurnalistai bendravo su žmonėmis, žinančiais apie ypač slaptos laboratorijos darbą ir sužinojo, kad joje kuriama daugybė inovacinių įrenginių ir technologijų, leidžiančių, pavyzdžiui, internetu valdyti namų buitinę techniką, naudoti robotus ir dirbtinį intelektą, pristatyti krovinius į kosmosą ir kt.

„The New York Times“ kalbinti asmenys papasakojo, kad dauguma „Google“ darbuotojų net neįtaria apie slaptos laboratorijos egzistavimą. Projektuose aktyviai dalyvauja vienas „Google“ vadovų Sergey Brinas ir mokslininkai iš „Microsoft“, „Nokia“, Stenfordo universiteto bei Masačusetso technologijos instituto.

Teigiama, kad tyrimų centrą sudaro du kompleksai: vienas yra kompanijos biure Mauntin Vju (Kalifornijos valstija), o antrasis, užsiimantis robotų kūrimu bei tyrimais dirbtinio intelekto srityje, yra įslaptintoje vietoje, kuri žinoma tik šioje laboratorijoje dirbantiems žmonėms.

Pirmą kartą informacija apie slaptą „Google“ laboratoriją spaudoje pasirodė dar 2005 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius