-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smalsuoliams: išleista „Internet Explorer 9“ BETA

Bendrovė „Microsoft“ paskelbė, kad nuo trečiadienio viso pasaulio vartotojai jau gali atsisiųsti naujosios interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ (IE9) BETA versiją.
Internet Explorer 9.
Internet Explorer 9. / 15min.lt nuotr.

„Microsoft“ pranešime spaudai rašoma, kad IE9 buvo kuriama bendradarbiaujant su žinomiausiais interneto tinklalapiais, tokiais kaip „Facebook“, „Myspace“, „LinkedIn“, „Netlog“, „Twitter“, didžiausiu interneto prekybos portalu „Amazon“, aukcionų portalu „eBay“, pramogų informacijos portalu IMDB ir kt.

„Tinklalapio vaizdas IE9 naršyklėje nuo šiol yra gyvesnis ir sodresnis, todėl didelė dalis interneto portalų, taip pat lietuviškų tinklalapių kūrėjai norėjo prisidėti prie naršyklės kūrimo ir pristatyti anksčiau nematytas galimybes“, – pranešime cituojamas Aleksandras Golod, „Windows“ produktų grupės vadovas Baltijos šalims.
 

Naujos kartos naršyklė, anot pranešimo, yra greitesnė ir patikimesnė bei priderinta „Windows 7“ operacinei sistemai. IE9 rodo daugiau tinklalapio raiškos taškų, todėl vaizdas tampa ryškesnis ir sodresnis. Kūrėjų teigimu, naujos naršyklės funkcijos leis vartotojams pasijusti taip, tarsi jie naudotų  asmeninio kompiuterio programas, o ne naršytų internete.

IE9 palaiko tokius naujus interneto standartus kaip HTML5, SVG (Scalable Vector Graphics), CSS3. Dabar programuotojai gali būti tikri, kad jų sukurti portalų aprašai veiks naudojant visas modernias naršykles.
 

„Internet Explorer 9“ gali išnaudoti 90 proc. kompiuterio techninių resursų galimybių – daugiau nei bet kuri kita naršylė. Be to, kadangi naršyklė visiškai palaiko HTML5 formatą, grafiniams vaizdams perteikti daugiau naudojamas grafinis procesorius (GPU), o ne pagrindinis kompiuterio procesorius (CPU).

Susidomusieji IE9 BETA versiją gali atsisiųsti ir išbandyti adresu BeautyoftheWeb.com.

15min.lt primena, kad BETA versija nėra galutinis produktas plačiajai rinkai, o greičiau išbandyti skirta versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius