-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sony“ patentavo kontaktinius lęšius, kurie rodys ir talpins įrašus sumirksėjus

„Sony“ užpatentavo išmaniuosius kontaktinius lęšius su integruota kamera, kuri gali daryti įrašyti ir rodyti vaizdą prieš pat akis mirktelėjus, rašo sciencealert.com.
Gydytojai teigia, kad Lietuvoje kompensuojami tik seno modelio lęšiukai.
Kontaktinis lęšis (asociatyvi nuotr.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Google“ ir „Samsung“ jau anksčiau pateikė patentų paraiškas kontaktiniams lęšiams su mažomis integruotomis kameromis, tad šios technologijos atrodo neišvengiamos. Jos gali pakeisti viską, įskaitant ir žmonių tarpusavio bendravimą.

„Sony“ patente aprašomi lęšiai gali atskirti sąmoningą žmogaus mirksėjimą nuo natūralaus ir sumirksėjus sąmoningai automatiškai pradeda arba nustoja įrašyti vaizdą.

„Paprastai mirksnis trunka 0,2-0,4 sekundės, o jei jis būna ilgesnis nei pusė sekundės, tai yra sąmoningas mirksėjimas“, – rašoma patente.

„Samsung“ prieš tris savaites taip pat užpatentavo panašų įrenginį, tačiau „Sony“ lęšiai skiriasi tuo, kad turi vidinį atminties talpinimo mechanizmą.

„Samsung“ paraiškoje aprašomi lęšiai, kurie įrašomą vaizdą siunčiama tiesiai į išorinį talpinimo įrenginį, pavyzdžiui, išmanų telefoną, o „Sony“ patente kalbama apie įrašų talpinimą lęšiuose.

„Sony“ lęšiai turi mažyčius pjezoelektrinius jutiklius, kurie gali matuoti spaudimą, pagreitį, temperatūrą ir kitus parametrus. Šie sensoriai seks akies judėjimą ir leis pradėti vaizdo įrašymą. Be to, jie galės prisitaikyti prie žmogaus akies ir pakeisti fokusavimo taškus, kad vaizdas būtų geriau matomas.

Patento aprašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius