-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sony“ pristato „G Master“ serijos teleobjektyvą už 12 tūkst. eurų

„Sony“ pristato profesionalios fotografijos galimybes smarkiai išplėsti galintį objektyvą „FE 400mm F2.8 GM OSS“ (SEL400F28GM), skirtą kompanijos sisteminių fotoaparatų modeliams, įskaitant „α9“, „α7R III“ ir kitus, rašoma pranešime.
„Sony“ fotoobjektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“
„Sony“ fotoobjektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“ / Sony nuotr.

Tai lengviausias objektyvas savo klasėje, išsiskiriantis itin didelėmis vaizdo priartinimo galimybėmis su plačiu diafragmos nustatymu. Šis objektyvas pirmiausiai skirtas sporto, laukinių gyvūnų ir natūralios gamtos fotografijai.

Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“
Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“

Sveriantis 2897 gramus, šis objektyvas yra patogus naudoti įvairiose situacijose. Palyginti nedidelį tokios klasės objektyvo svorį pavyko pasiekti pasitelkus novatorišką konstrukciją, kurią sudaro trys pagrindiniai optiniai elementai korpuso viduryje ir daugiau smulkesnių elementų jo gale. Be to, tai leido tolygiau paskirstyti objektyvo svorį, dėl to patogu fotografuoti tiek jį laikant rankoje, tiek pasidėjus ant vienakojo stovo.

Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvu „FE 400mm F2.8 GM OSS“ darytos nuotraukos
Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvu „FE 400mm F2.8 GM OSS“ darytos nuotraukos

Objektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“ aprūpintas dviem naujais didelio greičio motorais „XD Linear Motors“, kurie reguliuoja objektyvo fokusavimo veikseną ir veikia iki 5 kartų greičiau, palyginti su kitais kompanijos teleobjektyvais. Šių motorų veikseną papildo specialiai šiam objektyvui sukurti judėjimo sekimo algoritmai, kurie sumažina vėlavimą ir padidina stabilumą. Tai lemia greitą, tikslią ir tylią autofokusavimo funkcijos veikimą.

Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvu „FE 400mm F2.8 GM OSS“ darytos nuotraukos
Sony nuotr./„Sony“ fotoobjektyvu „FE 400mm F2.8 GM OSS“ darytos nuotraukos

Naujojo „Sony“ objektyvo korpuse integruota daugybė rankinio valdymo opcijų, pavyzdžiui, mygtukas „Full-Time DMF“, kuris nedelsiant įjungia rankinį fokusavimo valdymą, fokuso išlaikymo mygtukai keturiose skirtingose korpuso vietose, fokusavimo žiedas su tiksliojo valdymo režimu „Linear Response MF“ bei funkcinis žiedas.

Šis „Sony“ premium lygio objektyvų serijos „G Master“ modelis siūlo neįtikėtino lygio vaizdo kokybę ir detalumą, įspūdingą kontrastą ir visuose kadro kraštuose išlaikomą vaizdo raišką. Iš 11 plokštelių sudaryta objektyvo diafragma leidžia tiksliai parinkti židinio nuotolį ir pageidaujamą vaizdo „išsiliejimo“ efektą. Spalvinius iškraipymus ir spalvų išsiliejimo efektą padeda sumažinti trys specialūs optiniai elementai, o lęšių padengimas „Nanao AR“ danga sumažina nepageidaujamų atspindžių ir šešėliavimo efektus. Objektyve taip pat integruota optinio vaizdo stabilizavimo sistema ir trys skirtingi režimai greitai judantiems objektams sekti.

„FE 400mm F2.8 GM OSS“ pagamintas iš patvaraus magnio lydinio ir anglies pluošto, todėl jį galima užtikrintai naudoti įvairiose sąlygose. Objektyvo lęšiai yra atsparūs dulkėms ir drėgmei, prie išorinių lęšių dėl specialios dangos nelimpa purvas ir pirštų atspaudai. Be to, kiekvienas objektyvo elementas gamybos proceso metu išbandomas atskirai, tai užtikrina maksimalų kokybės standartą.

„Sony“ flagmano sisteminio fotoaparato „α9“ paskutinis programinės įrangos atnaujinimas (3.00) jau palaiko „FE 400mm F2.8 GM OSS“ objektyvą ir leidžia išnaudoti optinio stabilizavimo ir nuolatinio fotografavimo su objekto sekimu galimybes.

Pirmuosius pirkėjus Europos rinkoje naujasis „Sony“ objektyvas „FE 400mm F2.8 GM OSS“ pasieks 2018 m. rugsėjo mėnesį. Šio objektyvo kaina siekia apie 12 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius