Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolių miestelis „Vilnius Tech Park“ oficialiai atvėrė duris

Trečiadienį Vilniuje oficialiai duris atvėrė „Vilnius Tech Park“ – startuolių ekosistemos skatinimui skirta erdvė, kurioje sau vietos ras ir startuoliai, ir jiems tikslų pasiekti padedantys investuotojai.
Remigijus Šimašius ir Darius Žakaitis
Remigijus Šimašius ir Darius Žakaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Technologijų miestelis per maždaug pusantrų metų įkurtas buvusios Sapiegų ligoninės vietoje, bendras patalpų plotas – apie 9 000 kv. metrų. Bendra investicijų į senųjų ligoninės patalų renovavimą ir pritaikymą kitai funkcijai suma – apie 4 milijonai eurų privačių lėšų.

Technologijų miestelyje įsikurs daugiau nei 700 pradedančiųjų verslininkų ir laisvai samdomų profesionalų. Parkas siūlo ne tik pilnai įrengtus biurus, bet ir plačią verslo vystymo infrastruktūrą, sales renginiams, „Teo Omnitel HUB“ bendradarbystės erdvę. Visame parke veiks itin sparti ir patikima „Teo“ ir „Omnitel“ ryšio infrastruktūra: 1G siekianti vietinė ir 1G tarptautinė greitaveika, dubliuotas šviesolaidinis internetas, prie kurio „Wi-Fi“ ryšiu visoje parko teritorijoje prisijungti gali tiek parko svečiai, tiek nuomininkai. Paslaugai suteikiami IT saugumo sprendimai verslui suteiks ugniasienę, antivirusinę programą ir įsilaužimų kontrolės sistemą. Atidarymo dieną jau išnuomota apie 90 proc. patalpų, rašoma pranešime spaudai.

Pagrindiniais „Vilnius Tech Park“ partneriais tapo akceleratorius „Startup Highway“, rizikos kapitalo fondas „IMI.VC“, IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ ir „Omnitel“, žaidimų kūrimo studija „Game Insight“ bei finansiniu parko partneriu tapęs DNB bankas. Pagal susitarimą su savivaldybe, pirmaisiais veiklos metais 15 proc. darbo vietų parke turi būti skirtos iki šiol Vilniuje nedirbusiems startuoliams, šiuo metu tokių yra 16 proc., jie Vilniuje sukuria 130 aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų.

VIDEO: Iššūkis architektams: kaip Sapiegos ligoninė virto kūrybiška startuolių erdve?

„Atviras ir greitas Vilnius tampa vis patrauklesnis technologijų vystymui – atidarytas „Vilnius Tech Park“ telkia didžiulį žmonių kūrybinį potencialą ir kviečia kurti ir išbandyti naujus, vilniečių kasdienį gyvenimą palengvinančius produktus ir paslaugas. Puikiai išvystytoje startuolių ekosistemoje atvirų duomenų sostinė augins talentus, pritrauks jų iš užsienio, kvies bendradarbiauti ir išnaudoti gabių studentų bei moksleivių potencialą“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius