Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Steve‘as Jobsas siekė sunaikinti „Android“, esą tai yra vogtas produktas

„Apple“ įkūrėjas ir ilgametis vadovas Steve‘as Jobsas prieš mirtį teigė, kad vienas didžiausių jo tikslų yra sunaikinti konkurentų „Google“ sukurtą operacinę sistemą „Android“. Tam jis buvo pasiryžęs išleisti visus „Apple“ pinigus ir atiduoti „paskutinį atokvėpį“.
S.Jobsas darbuotojams nuolat pabrėžė, kad svarbiausia yra laiku rinkai pristatyti veikiančius, novatoriškus ir patrauklaus dizaino produktus. Kompanijos sėkmė rodo, kad šis požiūris buvo teisingas.
S.Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Jobsas buvo įsitikinęs, kad „Android“ yra vogtas produktas, o šios operacinės sistemos panašumas į „Apple“ „iOS“ įrodo, jog tai yra „įžūli vagystė“, skelbia BBC.

„Apple“ įkūrėjo požiūris į „Android“ išsamiai aprašytas jo biografinėje knygoje, kuri artimiausiu metu bus išleista į prekybą. Kelias jos ištraukas gavo naujienų agentūra „Associated Press“.

Pasiruošęs karui

S.Jobsas šios knygos autoriui Walteriui Isaacsonui teigė esąs pasipiktinęs konkurentų įžūlumu.

„Aš ketinu sunaikinti „Android“, nes tai yra vogtas produktas. Dėl to esu pasiruošęs termobranduoliniam karui, – knygoje cituojamas S.Jobsas. – Jei reikės, atiduosiu paskutinį savo atokvėpį ir iki paskutinio cento išleisiu visus „Apple“ 40 mlrd. dolerių, kad ištaisyčiau šią neteisybę.“

Iki „Android“ išleidimo „Apple“ palaikė artimus santykius su „Google“ ir naudojo jos produktus, tokius kaip žemėlapiai ar paieškos sistema. Tačiau 2007 metų lapkritį pasirodžius šiai operacinei sistemai santykiai pašlijo.

„Apple“ pašalino ne vieną „Google“ programą iš savo aplikacijų parduotuvės, taip priversdama konkurentę kurti ne tokias patogias interneto aplikacijų versijas.

Teisiasi dėl patentų

Vartotojai palankiai vertina „Android“ telefonus, o šiuo metu jie sudaro apie 48 proc. išmaniųjų telefonų rinkos. „Apple“ užima apie 19 proc. šios rinkos.

Kelis telefonų gamintojus, naudojančius „Android“ programinę įrangą, „Apple“ yra apkaltinusi patentų pažeidimais ir su jais bylinėjasi teismuose.

Viena pirmųjų „Apple“ taikiklyje atsidūrė „Motorola“, tačiau stipriausias smūgis buvo suduotas kompanijai „Samsung“. Pietų Korėjos bendrovei dėl patentų pažeidimų ir panašumo į „Apple“ gaminius šiuo metu draudžiama prekiauti planšetiniu kompiuteriu „Galaxy Tab 10.1“ Australijoje ir Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius