Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurta medžiaga, kuria apipurškus telefoną jis tampa atsparus vandeniui

Kompanija „HZO“ sukūrė medžiagą, kuria apipurškus telefoną ar bet kokį elektroninį įrenginį jis pasidengia itin plonu sluoksniu, apsaugančiu jį nuo vandens. Įrenginiai puikiai veikia net panėrę į vandenį.
Specialia medžiaga padengtas telefonas, muzikos grotuvas ar kitas įrenginys puikiai veikia net panardintas į vandenį.
Specialia medžiaga padengtas telefonas, muzikos grotuvas ar kitas įrenginys puikiai veikia net panardintas į vandenį. / Kadras iš „YouTube“

Šiuo sluoksniu padengtas įjungtas išmanusis telefonas buvo panardintas į vandenį ir toliau grojo muziką. Taip pat telefonu buvo galima priimti skambučius, rašo Dailymail.co.uk.

Ši technologija gali tapti tikru išsigelbėjimu brangių išmaniųjų telefonų gamintojams. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad vandeniu ar kitu skysčiu savo telefoną yra sugadinę beveik trečdalis britų. Kasmet taip sugadinama per milijoną telefonų.

Norint apsaugoti telefoną reikėtų apipurkšti jo išorę, jungtis ir vidinius komponentus itin plonu naujosios medžiagos sluoksniu. Tiek telefonų jungtys, tiek lietimui jautrus ekranas ir toliau puikiai veikia.

„Kitaip nei šiuo metu siūlomi apsaugos nuo vandens sprendimai, „HZO“ technologija neužkemša įrenginio tarpų, vanduo ir toliau gali į jį patekti. Tačiau telefono viduje esantys elektroniniai komponentai yra padengiami specialiu sluoksniu, kuris apsaugo juos nuo vandens. Taigi įrenginys visuomet yra apsaugotas nuo incidentų“, – teigia kompanija.

Šiuo specialiu sluoksniu padengti telefonai prekyboje gali pasirodyti jau kitąmet.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: HZO Water Blocking Technology Demo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius