-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurta programėlė, išsprendžianti namų darbus (ir parodanti, kaip!)

Nusirašinėti mokantis negražu – juk sprendžiant matematikos uždavinį svarbu ne gauti teisingą atsakymą, o suprasti, kokiu būdu tas atsakymas turi būti gaunamas. Taip pat aktualu įgytą suvokimą pritaikyti kitiems uždaviniams spręsti. Tačiau kas būtų, jeigu atsirastų programėlė, vienu metu ir leidžianti nusirašinėti, ir pamokanti sprendimo būdų?
Programėlė „Socratic“
Programėlė „Socratic“ / Stopkadras

Būtent tai ir siūlo „Socratic“ programėlė arba bent jau turėtų. Tereikia nufotografuoti gražiai užrašytą matematinę užduotį (galite ją ir į telefoną suvesti, tačiau tada bus daugiau vargo). Tada programėlė ne tik pateiks teisingą atsakymą, bet ir pažingsniui parodys visus veiksmus, kuriuos atlikus prieinama iki atsakymo. Programėlė taip pat pateiks kiekvieno veiksmo aiškinimą. Tad, jeigu savarankiškai namų darbų įveikti nepavyksta – medžiagos mokymuisi turėsite į valias, rašo theverge.com.

VIDEO: Socratic - now with Math!

Ir matematika – ne vienintelis, nors pats įspūdingiausias, „Socratic“ sugebėjimas. Ji, naudodamasi interneto paieškos šaltiniais, gali atsakinėti ir į istorijos, fizikos ar biologijos klausimus. Panašu, kad tai daroma ieškant panašiais žodžiais suformuluotų klausimų internete arba ištraukiamas atsakymas iš programėlės duomenų bazės. Tenka pripažinti, kad ne visais atvejais „Socratic“ naudingesnė už įprastinį „guglinimą“.

Vis dėlto „Socratic“ programa matematikos užduotis atlieka puikiai. Net ir nesudėtingą pirmojo laipsnio lygtį su vienu kintamuoju ji išsprendžia keliais veiksmais (pvz., lygties 2x + 2 = 7x – 5 atsakymas pateiktas po 9 tarpinių veiksmų).

Žodinius matematikos uždavinius programėlei spręsti sekasi prasčiau, tačiau jeigu pagal užduotį suformuluotumėte reikiamas lygtis, „Socratic“ galėtų imtis darbo.

Programėlių, sprendžiančių matematikos užduotis, parduotuvėse apstu, tačiau „Socratic“, atrodo, yra viena iš nedaugelio (jeigu ne vienintelė) programėlių, pateikiančių tarpinius spendimų žingsnius. Lygintis galėtų nebent mokama programėlės „Photomath+“ versija. Programuotojams gali pasirodyti įdomu tai, kad yra atskleidžiamas programėlės kodas.

O koks didžiausias „Socratic“ trūkumas? Ji veikia tik „iOS“ operacinėje sistemoje. Tad mokiniams, turintiems „Android“ telefonus, kol kas teks dirbti nesinaudojant programėle. Na, bet ir pastarieji gali pabandyti ką nors panašaus. Pavyzdžiui, „MalMath“ programėlę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius