Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviečiantis popierius – jau ne už kalnų

JAV įmonė „Rohinni“ savo „Twitter“ paskyroje išplatino pranešimą, kad netrukus pasiūlys naują gaminį – šviečiantį popierių, pavadintą „Lightpaper“. Įmonės teigimu, tai – ploniausias pasaulyje šviesos diodų (LED) šviesos šaltinis, kurį bus galima priklijuoti prie bet kokio paviršiaus, pagaminti bet kokios formos, o ateityje – ir atsispausdinti patiems.
Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybėje nebeišgalima nupirkti net darbams reikalingo popieriaus.
Popierius / G.Kubiliūtės nuotr.

Šviečiantis popierius gaminamas sumaišant rašalą su mikroskopinio dydžio, prilygstančio raudoniesiems kraujo kūneliams, šviesos diodų kristalais ir atspausdinus šį mišinį ant plono laidaus  pagrindo. Po to abi pusės padengiamos apsauginiu sluoksniu. Prie jo prijungus elektros įtampą, paviršius ima šviesti. 

Jei gaminys bus nebrangus – o „Rohinni“ tai žada, nes šviečiantį popierių bus galima gaminti pramoniniu būdu, spausdinant tiesiog ant rulonų, panašiai, kaip laikraščius, apšvietimo dizaineriams atsivers tiesiog neribotos galimybės – pavyzdžiui, šviestuvui nebereikės lemputės, nes švies jo gaubtas. 

Galima bus atspausdinti šviečiančius lipdukus ant įvairių gaminių, kurti šviečiančias sienas ir reklaminius stendus, logotipus, šviečiančias apyrankes ar kelio ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius