-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai – ne mitas: odontologai gali pasakyti, kad užsiiminėjote oraliniu seksu

Aktyvus seksualinis gyvenimas gali padėti išlaikyti gerą savijautą ir sveikatą. Tačiau geriausia jį išlaikyti privatų – tie, kam nebūtina, tegul nežino, ką ir kada jūs veikėte nusileidus saulei. Visgi sveikatos naujienų svetainė health.com neseniai patvirtino iki tol socialiniuose tinkluose plitusius gandus: odontologai jūsų burnoje gali įžiūrėti neseniai vykusio oralinio sekso pėdsakus.
Odontologija
Odontologija / 123RF.com nuotr.

Ši žinia pirmiausia išplito „TikTok“ tinkle. Ja pasidalino vienas iš naudotojų po vizito pas odontologą. Vėliau ją patvirtino ir tame socialiniame tinke aktyvus gydytojas. Be to, yra ir mokslinių straipsnių, kurie tai įrodo – dantistai gali pastebėti ženklus (taškines kraujosruvas ar paraudimą), rodančius, kad jūs neseniai ką nors tenkinote oraliniu būdu. Bet, aišku, socialiniai tinklai viską labai išpučia.

Visų pirma, taškinių kraujosruvų ir burnos ertmės paraudimo atsiradimo priežastis nėra vienintelė ir nepakartojama – gali būti, kad odontologo kėdėje atsidūręs žmogus tiesiog labai energingai čiulpė saldainius. Vieną po kito ir labai aistringai. Be to, tuos ženklus palieka ne bet koks oralinis seksas – pastebimi tik vyriškų lytinių organų stimuliavimo burna pėdsakai. Ir, žinoma, jie lieka ne visada – tik tada, kai seksas buvo dažnas ir/ar labai intensyvus.

Taškinės kraujosruvos (ar net mažos žaizdelės) susidaro dėl intensyvaus čiulpimo – kad ir saldainių ar varveklio. Ką nors čiulpdami žmonės burnoje sumažina oro slėgį. Minkšti ir lankstūs burnos vidaus audiniai įdumba į burnos ertmę, bet prie kaukolės konstrukcijos standžiai pritvirtinti minkštieji audiniai negali pajudėti ir gali būti pažeisti to neigiamo slėgio. Tie pažeidimai greitai išnyksta ir įprastai nėra pavojingi, bet juos pastebėję odontologai kartais ima įtarti ligas ar infekcijas, todėl geriau jau prisipažinti, jei žinote, kas tai galėjo sukelti. Be to, tie pažeidimai iš tikrųjų gali tapti vartais lytiniu keliu plintančioms infekcijoms ir tai yra tik viena iš priežasčių, kodėl oralinio sekso saugumas tėra mitas.

2018 metais 47 metų amžiaus vyras sėdo į dantisto kėdę ir išgirdo, jog jo minkštieji audiniai ant jo gomurio atrodo nekaip. Medikai ėmėsi tyrimų, tačiau vėliau paaiškėjo, kad žmogus tiesiog užsiiminėjo oraliniu seksu su kitu vyru. Patyrę dantistai šiuos ženklus jau atpažįsta, ypač jei pacientai yra atviresni ir patys padeda paaiškinti pažeidimų kilmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius