Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp IBM pranašysčių – mintimis valdomi kompiuteriai

Korporacija IBM paskelbė kasmetinę analitinę ataskaitą „IBM 5 in 5“, kurioje nurodomos inovacinės technologijos, galinčios atsirasti per artimiausius penkerius metus.
Dirbtinio intelekto mokslo pasiekimai gali sukelti neprognozuojamų padarinių
Dirbtinis intelektas / 123rf nuotr.

Pirmiausia IBM pranašauja visuotinį atsinaujinančios energetikos panaudojimą. Mini generatoriai leidžia generuoti elektrą einant, važiuojant dviračiu ar net vamzdžiais tekant vandeniui. Energiją, IBM manymu, gamins daugelis įrenginių, supančių žmogų kasdienėje veikloje. Pavyzdžiui, energiniu resursu gali tapti ir kompiuterių išskiriama šiluma.

Per artimiausius penkerius metus, IBM manymu, slaptažodžiai taip, kaip mes juos dabar suprantame, išnyks. Vartotojus bus galima identifikuoti biometriniais rodikliais – pirštų atspaudais, akies tinklaine, balsu ir t.t. Atitinkamos technologijos jau yra sukurtos, o iki 2016 metų jos bus naudojamos žymiai dažniau, nei dabar.

IBM taip pat pranašauja, kad atsiras daug tikslesnės ir patikimesnės smegenų elektrinio aktyvumo monitoringo sistemos. Visa tai leis mus supančią techniką valdyti „minties jėga“. Per artimiausius penkerius metus, teigia ataskaitos autoriai, technologiją pradės naudoti kompanijos, kuriančios žaidimus ir kitas su elektronika susijusias pramogas.

2016 metais galima tikėtis pamatyti daug mažesnį „skaitmeninį atotrūkį“ tarp skirtingų regionų gyventojų, kadangi smarkiai išplis mobiliųjų įrenginių naudojimas. Po penkerių metų mobiliuosius įrenginius turės apie 80 proc. Žemės gyventojų, mano IBM specialistai.

Galiausiai IBM mano, kad atsiras daug „protingesni“ el. šiukšlių (angl. spam) filtrai, taip pat daug labiau paplis duomenų analizės realiuoju laiku technologijos. Taigi vartotojus pasieks tik atrinkta ir suasmeninta informacija, o nereikalinga reklama ir pranešimai (el. šiukšlės) taps retenybe.

VIDEO: IBM Next 5 in 5: 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius