-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinėse „Omnitel“ programėlių dirbtuvėse „AppCamp“ tikimasi rekordinio dalyvių skaičiaus

Pirmosios tarptautinės mobiliųjų programėlių dirbtuvės „AppCamp“ sulaukia vis didesnio dėmesio. Į lapkričio 11–13 dienomis mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ organizuojamą renginį jau užsiregistravo daugiau nei 100 programuotojų, rinkodaros ir dizaino specialistų, kūrybingų žmonių. Iš viso „AppCamp“ planuojama sulaukti daugiau nei 300 kūrėjų.
A.Zabulis T.Dirvonskas
A.Zabulis T.Dirvonskas / „Omnitel“ nuotr.
Temos: 1 „Telia“

„AppCamp“ mentorių komandą sudarys 25 įvairių sričių – IT, sąsajos dizaino, verslo plėtros, investicijų, rinkodaros – ekspertai iš Lietuvos bei užsienio, konsultuosiantys programėlių kūrėjus renginio metu. „AppCamp“ aktyviai domisi ir įmonės, kurios pateikia specialiąsias užduotis kūrėjams.

Šis „AppCamp“ renginys – jau trečiasis, kurį organizuoja bendrovė „Omnitel“, ir pirmasis tarptautinis. Pirmosiose dirbtuvėse, vykusiose pernai gruodį, dalyvavo 150 kūrėjų, buvo pristatyta 50 idėjų ir sukurtos 22 programėlės.

Šiemet Nacionalinėje dailės galerijoje vyksiančiose programėlių dirbtuvėse „AppCamp” tikimasi sulaukti bent 70 idėjų ir 30 mobiliųjų programėlių ar jų prototipų.

Geriausias programėles rinks Lietuvos ir užsienio ekspertų komisija, atsižvelgdama į programėlės sprendžiamos problemos aktualumą, globalaus pritaikymo galimybes, verslo modelį bei programėlės užbaigtumą.

Geriausių programėlių autoriams atiteks 5000 eurų prizas tolimesniam programėlės vystymui, kelionė į tarptautinę IT konferenciją ar „Startup“ renginį. Nugalėtojai taip pat bus apdovanoti išmaniaisiais „Samsung“ telefonais ir planšetiniais kompiuteriais.

Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai sparčiai populiarėja ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Kitas svarbus žingsnis – pasiūlyti vartotojams naudingas lietuviškas mobiliąsias aplikacijas, kurios „įdarbintų“ išmaniuosius įrenginius. Tikiu, kad ši iniciatyva padės išjudinti vietinę aplikacijų rinką, – sakė „Samsung“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Taip pat bus apdovanoti ir specialiųjų užduočių kūrėjai. Šiuo metu įmonės ir organizacijos yra numačiusios 5 specialiąsias užduotis: sukurti programėlę apie Arvydą Sabonį, meno programėlę Nacionalinei dailės galerijai, širdies ritmą matuojančią ir informaciją gydytojui perduodančią programėlę bei „Verslo žinių“ laikraščio programėlę.

„AppCamp” taip pat kvies kurti programėles „Bada“ operacinei sistemai ir dalyvauti pasaulinėse populiarumo lenktynėse. Jų metu pirmųjų 10 programėlių, kurias vartotojai parsisiųs 100 000 kartų, kūrėjai gaus po 100 000 JAV dolerių.

Dalyvavimas renginyje nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius