Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologijų kompanija uždraudė darbuotojams naudotis el. paštu, nes jis švaisto laiką

Tarptautinė informacinių technologijų kompanija „Atos“ uždraudė savo darbuotojams naudotis el. paštu, nes nustatė, kad dauguma atvejų jie veltui švaisto laiką. Paaiškėjo, kad 90 proc. el. laiškų yra nesusiję su darbu.
Nepageidaujami elektroniniai laiškai – ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio problema.
Nepageidaujami elektroniniai laiškai – ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio problema. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Kompanijos vadovai paskelbė, kad el. paštu darbo metu bus galutinai uždrausta naudotis per pusantrų metų, rašo Dailymail.co.uk.

Vietoje to darbuotojams patariama dažniau bendrauti vieniems su kitais telefonu, akis į akį ar naudoti griežtai kontroliuojamas tiesioginio susirašinėjimo programas.

„El. laiškai nebėra priimtinas (darbo) įrankis. Laikas keisti mąstymą. Informacijos antplūdis bus viena didžiausių problemų, su kuriomis artimiausiu metu susidurs kompanijos“, – sakė „Atos“ generalinis direktorius Thierry Bretonas.

Pasak jo, didžiausia problema yra ta, kad dirbdami svarbius darbus žmonės „peršoka“ prie nesvarbių el. laiškų skaitymo. Tačiau nekreipiant į el. laiškus dėmesio darbo dienos pabaigoje susikaupia krūva korespondencijos, kurią reikia peržiūrėti pasibaigus darbo valandoms ar grįžus namo.

„Jei žmogus nori su manimi pasišnekėti, jie gali užsukti pas mane, paskambinti arba atsiųsti tekstinę žinutę. El. laiškai nepakeis bendravimo“, – teigė T.Bretonas.

Kompanija „Atos“ turi padalinius 42 šalyse, joje dirba beveik 80 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius