Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologinės plėtros projektams – pusė milijono eurų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, skatindama mokslinių tyrimų rezultatų komercinimą, skiria 500 tūkst. eurų technologinės plėtros projektų finansavimui ir siekia į projektus įtraukti kuo daugiau jaunųjų mokslininkų ir tyrėjų, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Mokslininkai
Mokslininkai / 123RF.com nuotr.

„Technologinės plėtros projektų finansavimo konkursas – tai gera galimybė mokslininkams, bendradarbiaujant su verslu, kurti rinkai patrauklias inovacijas, tad ypač kviečiame aktyviai ja naudotis jaunus mokslininkus ir tyrėjus,“ – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siekia į projektų įgyvendinimą įtraukti jaunuosius mokslininkus ir tyrėjus, tad vienas iš prioritetų atrenkant finansuotinus projektus bus skiriamas projektams, kurių darbo grupėse dirbs doktorantai ar jaunieji mokslininkai.

Vieno technologinės plėtros projekto biudžetas galės siekti iki 100 tūkst. eurų, o projektai truks iki 2022 m. pabaigos. Projektus turės koordinuoti mokslo ir studijų institucija, įgyvendinimui pasitelkdama partnerius iš verslo – mažas ir vidutines įmones.

Praėjusio finansavimo kvietimo metu buvo įgyvendinami tokie projektai, kaip išmanios medžiagos kūrimas, beržų sulos gavyba ir perdirbimas, pažangios ląstelinės terapijos prototipo, skirto artrito gydymui, vystymas ir kt.

Numatoma, kad Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) technologinės plėtros projektų finansavimo konkursą paskelbs artimiausiu metu. MITA organizuoja informacinį seminarą būsimiems pareiškėjams „Technologinės plėtros priemonė – galimybė kurti prototipą“, kuris vyks gegužės 18 d. 9 val. nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius