-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Technorama 2015“ kviečia įvertinti beveik 100 inovatyvių idėjų

Gegužės 21 dieną KTU „Santakos“ slėnyje vyksiančios parodos-konkurso „Technorama 2015“ lankytojai šiemet galės pamatyti ir įvertinti rekordinį skaičių – 78 – inovatyvias ir pritaikytas verslui idėjas, technologinius sprendimus ir prototipus. Į parodą kviečiami visi, neabejingi naujovėms ir drąsioms idėjoms.
„Technorama“ 2014
„Technorama“ 2014

Nuo studentiškos formulės iki laiptais vežančio roboto

Parodoje taip pat bus apstu realių informacinių technologijų sprendimų bei nano technologijų prototipų, sukurtų ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos universitetų atstovų.

Daugiausiai darbų – net 29, šiemet pateikti elektros, elektronikos ir energetikos srityje, ne ką mažiau inovatyvių darbų pristatys informacinių technologijų ir mechanikos sričių jaunieji mokslininkai. Kaip ir kasmet, konkurse dalyvaus ne tik jau technologinius sprendimus sukūrę studentai, bet ir labai drąsias, kol kas tik idėjas, turintys jaunieji mokslininkai, kurie parodos metu ieškos investuotojų, galinčių jų idėjas paversti komerciškai naudingais projektais.

„Parodos lankytojų šiemet lauks išties įspūdingi eksponatai – daugelis galės ne tik išbandyti gimnazisto sukurtą Bagį, pavairuoti studentišką formulę, bet ir įvertinti laiptais galinčio vežti roboto galimybes“, – šių metų konkurso atradimus vardino pagrindinio renginio organizatoriaus – KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro (NIVC) direktorius Edmundas Šalna, pridurdamas, kad parodoje taip pat bus apstu realių informacinių technologijų sprendimų bei nano technologijų prototipų, sukurtų ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos universitetų atstovų.

Patirtimi dalinsis sėkmingi „startuoliai“, verslininkai ir investuotojai

Parodos metu jaunieji mokslininkai ir lankytojai galės ne tik semtis idėjų, kaip sėkmingai įgyvendinti savo sumanymus iš projekto „Inovatyvaus verslo skatinimas“ (INOVEKS) metu jau įkūrusių savo įmones jaunųjų verslininkų, bet ir klausytis patarimų, kuriuos pranešimų metu dalins sėkmingą verslą išvystę startuoliai ir aktyvūs investuotojai.

„Norime, kad inovatyvių idėjų turintis jaunimas ne tik pristatytų savo projektus, bet ir mokytųsi iš geriausių sėkmės istorijų, todėl parodos metu savo patirtimi pasidalinti pakvietėme tarptautinio drabužių mainų projekto „Vinted“ komandos atstovą Mantą Mikucką. Mantas ne tik papasakos apie „Vinted“ projekto kelią į sėkmę, bet ir pasidalins patarimais, kaip jaunimui atkreipti investuotojų dėmesį“, – pranešėjų pasirinkimą aiškino Edmundas Šalna.

Pranešimų sesijos metu (13.00-14.30 val.) KTU „Santakos“ slėnio 2-oje salėje su parodos lankytojais taip pat diskutuos renginio mecenato „Practica Capital“ partneris Donatas Keras, kuris ne tik paaiškins, ko dažniausiai naujose idėjose ieško investuotojai, bet ir patars, ko reikia, kad tiek pati idėja, tiek jaunieji mokslininkai būtų konkurencingi dabartinės ir svarbiausia – būsimosios rinkos sąlygomis.

Pranešimų sesiją užbaigs „Teo“ vyr. IS analitikas dr. Arūnas Požėra, kuris su parodos lankytojais diskutuos apie ateities telekomunikaciją ir aiškinsis, kokią vietą šiandieniniame mūsų gyvenime užima dabartinės telekomunikacinės technologijos ir kokios jų ateities vizijos.

Geriausių darbų autoriai pasidalins beveik 5000 eurų prizinį fondą

Parodos uždarymo metu (15 val.) konkurso dalyviai sužinos, ką kompetentingos komisijos, sudarytos iš verslo, mokslo bei investuotojų atstovų, atrinko ir įvertino piniginiais prizais, kuriuos įsteigė Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas, renginio rėmėjai: Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacija (VCA), telekomunikacijų įmonė „Teo“, KTU Alumnų asociacija, renginio globėjas – Antano Guogos paramos fondas ir kiti.

Šiemet konkurso dalyviai pasidalins beveik 5000 eurų prizinį fondą, taip pat bus paskatinti kitomis rėmėjų dovanomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius