-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„TEDxVilnius 2014“ pranešėjų gretas papildė NASA inžinierius ir aklumą išgydanti mokslininkė

Iki kasmetinės konferencijos „TEDxVilnius 2014“ likus mėnesiui, jos organizatoriai atskleidžia vis daugiau detalių apie šį renginį. Naujausios žinios, kurios bene labiausiai rūpi vis dar svarstantiems ar verta apsilankyti konferencijoje, yra apie naujus pranešėjus. Šį kartą jų „TEDxVilnius“ komanda pristatė net 6.
TEDxVilnius logotipas
TEDxVilnius logotipas
Temos: 2 TEDx NASA

Pirmasis iš naujai paskelbtų konferencijos pranešėjų yra Peteris Boydas. Jis – Richardo Bransono inicijuoto projekto „Carbon War Room“ pagrindinis kūrėjas ir strategas, kuris turi daug ką pasakyti apie gamtos ir apskritai mūsų planetos tausojimą.

Tarp pristatytų pranešėjų – dr. Ieva Sliesoraitytė. Ši mokslininkė specializuojasi oftalmologijos bei elektros inžinerijos ir medicinos srityse. Jos darbai sulaukė didelio pripažinimo tiek užsienyje tiek ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, Lietuvos mokslų akademija ją apdovanojo net du kartus.

Dr. Ieva Sliesoraitytė regėjimo dovaną praradusiems žmonėms suteikia galimybę vėl išvysti dienos šviesą.

Renginio metu bus kalbama ne tik apie žemiškus dalykus. Štai danas Kristianas von Bengtsonas, kurio aistra inžinerijai ir kosmosui jį buvo nuvedusi į NASA, paskatins pažvelgti į dangų. Pasirodo, jis, kartu su keliais kitais entuziastais, įkūrė nepelno siekiančią organizaciją „Copenhagen Suborbitals“. Jos tikslas – mėgėjų sukurta raketa į kosmosą iškelti žmogų. Įdomu, kaip jiems sekasi to siekti ir ar apskritai tai įmanoma?

„TEDxVilnius“ pranešimą skaitys ir Paulius Lukas Tamošiūnas. Jo pasiekimų sąraše yra jau trys mokslo konkursai, kuriuos jis pritraukė į Lietuvą, bei daugiau nei 20 įvairių su mokslu susijusių renginių. Jie, pasak Pauliaus, perduoda svarbią žinutę – „norintys keliauti po mokslo pasaulį, laboratoriją turi įkurti savo virtuvėje“.

Konferencijoje pasirodys ir multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis. Jis pagarsėjo kaip naujų perkusinių instrumentų kūrėjas, kurio koncertai Izraelyje ir festivalyje „Burning Man“ (JAV) sulaukė daug dėmesio. Renginio organizatoriai sako, kad muzikantas konferencijos dalyviams atliks pačius geriausius savo kūrinius.

Kingsley Aikinsas – paskutinis iš „TEDxVilnius 2014“ pranešėjų. Jis yra kompanijos „Diaspora Matters“ vykdomasis direktorius. Vilniuje jis pasakos apie diasporos svarbą ir tai, kaip šalys, miestai ir kompanijos turėtų palaikyti ryšį su savo diasporą bei kaip turėtų būti kaupiamas socialinis kapitalas.

Išsamiau susipažinti su konferencijos pranešėjais galima „TEDxVilnius“ interneto svetainėje.Konferencija „TEDxVilnius 2014“, kurios tema – „The Future Is Ours“, įvyks vasario 22 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius