-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ giriasi: mūsų internetas – sparčiausias

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), atlikusi interneto spartos matavimus įvairiose Lietuvos vietose, pateikė savo išvadas, kurios yra itin palankios ryšio operatoriui „Tele2“: paskelbta, kad jų mobilusis internetas siūlo didžiausią duomenų atsisiuntimo spartą – vidutiniškai net 51,89 Mbps.
Mobiliojo interneto spartos matavimai
Mobiliojo interneto spartos matavimai / 15min nuotr.

Palyginimui, „Telia Lietuva“ mobiliojo interneto spartos vidurkis yra 44,76, „Bitė Lietuva“ – 34,27 Mbps. LRTC teikiamos mobiliojo interneto paslaugos buvo pasiekiamos kur kas mažesnėje aprėptyje ir pasiekė vidutinę 29,02 Mbps spartą.

Matavimai atlikti kelyje tarp Vilniaus ir Klaipėdos, prasukant ratuką Kaune, taip pat – žiede nuo Vilniaus, per Varėną, Eišiškes, Šalčininkus ir Jašiūnus, prasukant ir pro Dieveniškes. Duomenys aktualiausi autotransporto vairuotojams ir keleiviams.

„Džiaugiamės pirmųjų matavimų rezultatais – jie įrodo, kad praėjusių metų investijos į tinklo plėtrą bei bazinių stočių talpumo didinimą buvo naudingos mūsų klientams. Galimybė nevaržomai bendrauti visur ir visada šiais laikais yra kaip niekad svarbi, todėl nuolat stengiamės, kad vartotojai galėtų naršyti ne tik laisvai, bet ir be trikdžių“, – pranešime spaudai cituojamas Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Taip pat RRT specialistai matavo mobiliojo interneto spartą važiuojant geležinkeliu iš Vilniaus į Kauną: pasirinkus tokį kelionės būdą į priekį išsiveržia „Telia“ (22,68 Mbps), „Bitės“ vartotojams vidutinė interneto sparta traukinyje būtų 17,84 Mbps, „Tele2“ nukrito į trečią poziciją – šio tinklo vartotojams sparta siekė „tik“ 15,94 Mbps. LRTC mobilusis internetas veikė tik arčiau miestų bei miestelių (prie Vievio, Elektrėnų, Kaišiadorių), jo vidutinė sparta buvo 19,17 Mbps.

Išsamiai RRT matavimo rezultatus galima išsinagrinėti šioje svetainėje.

Tuo tarpu pasauliniu mastu interneto spartos rezultatus registruojanti svetainė „Speedtest.net“ skelbia, jog Lietuva ir pagal mobiliojo, ir pagal fiksuoto interneto spartą šiuo metu atsidūrė 25 vietoje – prieš keletą metų mūsų šalis buvo gerokai aukštesnėse, netgi lyderių pozicijose ir galėjo girtis infrastruktūros pranašumais prieš potencialius investuotojus, o dabar šis pranašumas slysta iš rankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius